Има само 48 човека като него по светаИма само 48

...
Има само 48 човека като него по светаИма само 48
Коментари Харесай

Историята на Здравко Димов - мъжът с преместеното сърце

Има единствено 48 индивида като него по света

Има единствено 48 индивида като него по света. Лекарите са безапелационни, че малко хора в неговата обстановка биха оживели. Казва се Здравко Димов и стана прочут като „ индивидът с преместеното сърце “.

„ Единственият в България, който е оживял след такова нещо. Благодарение на докторите и на здравото ми тяло. И на хубавичко воля. Българските експерти ми върнаха сърцето там, където би трябвало да е ”, добавя той пред.

Сърцето му се реалокира след злополука с мотор. „ Една кола ме засече. С лице се забих в задната част на автомобила. 200-килограмовият мотор ме застигна и ме удари в гърба. Точно там, мускулите, които си бях построил, с помощта на спорта, се оказаха въздушната възглавница, която омекоти удара ”, описа Здравко.

След случая той остава в схващане. Последното нещо, което си спомня преди да го приспят, е болката в гърдите. „ Заспал съм за един много сериозен интервал, който аз не подозирах. Над 45 дни кома ”, изясни той.

През това време лекарите откриват казуса със сърцето. „ То безусловно се е завъртяло по оста си и се е изместило. Но нито една артерия не се е скъсала. Отначало са мислели, че съм се родил с такава особеност - сърцето ми да е отдясно. Малко повече от едно денонощие са се чудили какви дейности да подхващат. Буквално са ми разрязали слънчевия сплит и са върнали сърцето ми назад ”, уточни Здравко.

Междувременно, след шест курса химиотерапия, Здравко съумява да пребори и рака. „ Без коса, без брада, без вежди, без вкус го преборих и влязох в ремисия ”, показа още мъжът.

Преди злополуката, която претърпява, Здравко е български боен офицер, водач. „ За страдание, сега заради това, че ръката ми е парализирана, съм в летателна възбрана. Но не за дълго. Със сигурност ще хвърча отново. Гарантирам, декларирам го в народен ефир. И освен, че ще хвърча, даже ще си пилотствам ”, приключва с усмивка той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР