Има съмнения за още една жертва на Захари Шулев, мъжът

...
Има съмнения за още една жертва на Захари Шулев, мъжът
Коментари Харесай

Има съмнения за още една жертва на Захари Шулев, пребил кучето Мечо

Има подозрения за още една жертва на Захари Шулев, мъжът който прояви особена свирепост към кучето Мечо. Четириногото към момента не е намерено. Това сподели юрист Мариета Караджова по Българска национална телевизия.

" Кучето Мечо се намира в приюта на animal rescue и се възвръща. Когато го разкрили не е било несъмнено дали то ще оцелее, тъй като с изключение на двете счупвания е имало и голям брой прорези рани и оттоци от мощни удари и ритници. Той към момента е изплашен и депресиран, само че се работи с него. Вече излиза и на къси разходки. "

 Няма висока интензивност на хора, които да подават сигнали против насилието над животни. Безразличието и страхът ни е главният проблем. Има проблем и в връзката сред жителите и Министерство на вътрешните работи. От 112 не желаят да одобряват сигнали и за принуждение над животни, уточни юрист Караджова.

Зоополицията съществува единствено на хартия. Това е не работещо звено. Министерство на вътрешните работи би трябвало да стартира да гледа доста съществено на този вид закононарушения.Огромен % от половите насилници имат история с принуждение над животни, уточни още тя пред Българска национална телевизия.

Виждала съм групи в обществените мрежи, които са основани само за принуждение над животни. В тях си разменят препоръки по какъв начин да тровят животни и да стрелят по тях. Има препоръки даже по какъв начин се разрязват мускули и тела на животни. Прокуратурата би трябвало да се заеме с казуса. Наясно съм, че мъчно се потвърждават такива закононарушения.

Ако причинителите бъдат викaни на разпит и се правят някакви претърсвания в домовете им, е изцяло допустимо да се открият доказателства, добави юристката.

Тя напомни и за случая Мима, която бе с отрязани крайници. Съседи показват, че знаят кой е причинителят, само че Министерство на вътрешните работи по този начин и не можа да разбере.

Искаме среща с министър Иван Демерджиев, с цел да го попитаме по какъв начин ние като адвокати да подпомогнем на Министерство на вътрешните работи да разкрива тези закононарушения, добави тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР