Има съмнения, че у нас може да пребивават и други

...
Има съмнения, че у нас може да пребивават и други
Коментари Харесай

Съмнения за още джихадисти у нас

Има подозрения, че у нас може да обитават и други членове или свързани по някакъв метод хора с " Ислямска страна ", с изключение на арестуваният от службите сириец, който е бил пълководец на бойци и се е занимавал с контрабанда на тютюн за наргиле в България и други европейски страни. Това стана ясно от думите на предсдателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. " Не би трябвало да изключваме опцията в България да има и чужденци, които са се включили към " Ислямска държава”, сподели той пред бТВ. Поради тези аргументи, съгласно Цветанов, структурите за сигурност у нас в този момент би трябвало да бъдат доста по-мобилизирани.

" Това, което се изнася и в тези интервали, които се маркират, би трябвало фактически да се ревизира безусловно всичко какво е правено през всички тези месеци и години”, акцентира той. И добави, че отчетите на Европол сочат, че към 5000 са жителите на Европейския съюз, които са се включили и са се били в боевете за " Ислямска държава”.

" Няма извадка дали и какъв брой от тях са българи, само че преобладаващите са от Германия, Белгия, Холандия. В Западните Балкани са към 800 индивида. В такива обстановки не би трябвало доста да се приказва. Това, което са свършили като подготвеност органите, задържането и самият факт, че на две ограничения в съда лицето е арестувано с непрекъсната мярка значи, че има задоволително годни доказателства, с цел да се направи нужното предположение”, изясни още Цветанов. И добави, че оттук насетне има доста работа, която би трябвало да се свърши.

" Още от интервала на 2008 година, 2013-та, 2016 година и най-много след 2016 година до есента на 2017 година – какви са контактите, какви са срещите, какви са претекстовете за всичко това, което е правил и от там към този момент ще излезе цялата истина, да забележим дали фактически приказваме за това равнище, което беше показано през вчерашния ден от прокуратурата”, сподели зам.-шефът на ГЕРБ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР