Има съмнения, че Пощите не са имали активна антивирусна програма.

...
Има съмнения, че Пощите не са имали активна антивирусна програма.
Коментари Харесай

Министър Божанов: Има съмнения, че Пощите не са имали активна антивирусна програма

Има подозрения, че Пощите не са имали дейна антивирусна стратегия. Това разгласи в изявление за предаването „ Тази заран “ министърът на електронното ръководство Божидар Божанов във връзка хакерската атака, която блокира работата на „ Български пощи “ за седмици. Почти всичките им действия и услуги са възобновени и софтуерът им е по-защитен, посочи министърът.

Относно хакерската офанзива против уеб страницата на Министерството на образованието и науката (МОН) той изясни, че тя е имала за цел да срине уеб страницата, само че е била несполучлива. Не е имало опит да се теглят данни.
МОН е едно от министерствата с много високо равнище на сигурност, акцентира Божанов.

Министерството на електронното ръководство подкрепя и организацията на плануваната отстъпка от 25 ст. до 50 литра гориво за физическите лица месечно. Тя е част от антикризисните ограничения на държавното управление.

„ Финалният вид е, че би трябвало да бъдат надградени софтуерите на бензиностанциите, с които да рапортуват непосредствено на Национална агенция за приходите данните. За прилагане на отстъпката ще би трябвало да се показа ваучър на автомобила. От него излиза наяве, че е колата е персонална, а не на компания “, изясни министърът.
По думите му софтуерът може да е подготвен на 1 юли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР