Има съмнения, че някой се интересува по-скоро от набиране на

...
Има съмнения, че някой се интересува по-скоро от набиране на
Коментари Харесай

Шефът на лекарския съюз: Антибиотици в България може да се купят по всякакъв начин

" Има подозрения, че някой се интересува по-скоро от набиране на база данни, на разбор кой какво изписва. Все още няма механизъм, в който се наблюдава придвижването на медикаментите при отпущането и даже при вноса и износа им в и от страната. Затова има и заповед за възбрана за експорт на антибиотици за деца. "
 
Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на УС на БЛС доктор Иван Маджаров.

" Защо пък е нужно да се знае какво тъкмо изписва лекарят и за какво пък изписването на хартиена рецепта не може да бъде хванато. Никога не сме твърдели, че антибиотичната устойчивост е обвързвана с предписанието на лекарите. Напротив, това е изказване на Министерството на здравеопазването и то се потвърди, че не е правилно. Борбата с антибиотичната устойчивост има напълно други канали за осъществяване, тя минава и през потреблението в лечебни заведения, и през това кой какво може да изписва в извънболничната помощ. Предписанието на лекаря е последното нещо, което би нараснало потреблението на антибиотици ", уточни доктор Маджаров.

Специалистът посочи, че в България може да се купи антибиотик по всевъзможен метод, даже и да има хартиена или електронна рецепта.

" Антибиотици у нас се продават свободно ", безапелационен бе той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР