Има съмнения, че екипажът на заседналия преди 22 дни край

...
Има съмнения, че екипажът на заседналия преди 22 дни край
Коментари Харесай

Има съмнения, че екипажът на „Вера Су“ е унищожил част от документацията


Има подозрения, че екипажът на заседналия преди 22 дни край Камен бряг транспортен съд „ Вера Су “ е унищожил част от документите. Това съобщи пред публицисти следователят от Националната следствена работа Иво Ангелов, представен от „ Фокус “.

Стана ясно, че специалистите в „ Басейнова дирекция “ са открили, че няма замърсяване на околната среда. Въпреки това обаче ще се направи по-обстойна инспекция и замерване.

Криминалист ще вземе проби от водата, ще има експертиза и тогава още веднъж ще се направи умозаключение има или няма замърсяване от товара на кораба. Търсят и възможни записи от камери на случилото се на борда на кораба и край скалите.

Действията на екипажа ни водят до извода, че има нещо, което не е, както би трябвало, уточни той, като изясни, че подозренията са подбудени от това, че макар многочислените опити за свързване с българските служби, много дълго време екипажът въобще не е реагирал.

По думите му виновност сигурно носят двама индивида, които към този момент са и с повдигнати обвинявания. Според до момента събраните доказателства, до случая евентуално се е стигнало след заспиване на вахтения в границите на 15-20 минути, заключи Иво Ангелов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР