Има съгласие за приемане на бюджета, заявиха Кирил Петков, Бойко

...
Има съгласие за приемане на бюджета, заявиха Кирил Петков, Бойко
Коментари Харесай

Петков, Иванов и Борисов след лидерската среща: Има съгласие за приемане на бюджета

Има единодушие за приемане на бюджета, обявиха Кирил Петков, Бойко Борисов и Христо Иванов в Народното събрание.

" Имаме съгласие за бюджета. На лидерска намира се разбрахме, че всички проблеми ще бъдат решени и че България ще има бюджет, който в действителност ще служи на българските жители ", съобщи Кирил Петков.

Христо Иванов уточни, че е съдружно съглашение ще бъде подписано, само че към момента се съгласуват текстове. Постигнато единодушие по един от противоречивите въпроси от бюджетната комисия през вчерашния ден - електронните заплащания ще бъдат ориентирани само към компаниите с над 100 чиновници.

Според Бойко Борисов в случай че не бъде признат импортираният от финансовия министър Асен Василев бюджет, държавното управление пада. Посочи, че е отстъпил от много ограничения.

" Затова си поставихме цел - по-добре ли е за България, в случай че падне държавното управление или да се опитаме да създадем компромис в името на положителното? Колегите се съгласиха за касовите бележки на заведенията за хранене и електронното заплащане да бъде за компании с над 100 индивида ", сподели Бойко Борисов

Борисов сподели още, че ГЕРБ са се съгласили с заплащането на запплати по електронен път.

От думите на Борисов стана ясно, че през днешния ден ще бъдат определени подуправители на Българска народна банка, а в петък - предсдедатели на Здравната каса и сметната палата.

Таванът за цените на тока за бизнеса ще остане 200 лв., съобщи Кирил Петков.

" Това е антиинфлационна мярка, която ще остане, тъй че да сме сигурни, че влизаме в рамките, които се изискват от механизмите за оценка за еврозоната. Приоритет са Шенген, еврозоната, правосъдната промяна, поситганхме общи резултати и в този момент ще влезем в зала, с цел да ги подкрепим ", сподели той.

Борисов съобщи, че ГЕРБ не могат да правят отстъпка от мандатността на кметовете. По думите му същинската цел да се търси конституционно болшинство, е правосъдната промяна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР