Има руснаци са сред убитите при сблъсък в Сирия с

...
Има руснаци са сред убитите при сблъсък в Сирия с
Коментари Харесай

Потвърдиха смъртта на поне двама руснаци от американските бомби

Има руснаци са измежду убитите при конфликт в Сирия с ръководената от Съединените щати антиджихадистка коалиция този месец, съобщи Ройтерс.

Световната организация се базира на техни познати.

Миналата седмица Съединени американски щати оповестиха, че са умъртвили над 100 бойци от сирийските проправителствени сили, когато обединението е нанесла въздушни удари на 7 февруари, с цел да предотврати офанзива против щаб на подкрепяните от нея Сирийски демократични сили (СДС) в източната провинция Дейр аз-Зур.

Министерството на защитата на Русия, която поддържа сирийския президент Башар ал Асад, сподели, че проправителствени милиции са провеждали разследваща интервенция и че в региона не е имало съветски военнослужещи, напомня Ройтерс.

Най-малко двама руснаци, които са се сражавали импровизирано на страната на Асад, обаче са измежду убитите, споделиха за организацията свързани с тях хора.

Единият от починалите е Владимир Логинов, казак от Калининградска област. Максим Буга, водач на казаците в съветския анклав на Балтийско море, съобщи, че Логинов е бил погубен наред с още десетки съветски бойци към 7 февруари.

Другият умрял руснак е Кирил Ананиев, сподели Александър Аверин, представител на националистическата партия, с която е бил обвързван той.

Ройтерс не е съумяла да удостовери гибелта на Логинов и Ананиев посредством други източници.

През последните дни главно съветски медии, които са в съпротива на режима на Владимир Путин, осведомят, че при американските бомбардировки провинция Дейр аз-Зур са починали сред 100 и 600 руснаци, които са били част от паравоенната частна войска Вагнер.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР