Има рискови играчи в сектора на застраховките „Гражданска отговорност”, но

...
Има рискови играчи в сектора на застраховките „Гражданска отговорност”, но
Коментари Харесай

Бивш председател на КФН: Има достатъчно възможности да не се допусне нов фалит на застраховател

" Има рискови играчи в бранша на застраховките „ Гражданска отговорност”, само че има задоволително благоприятни условия да не се допусне нов банкрут. " Това съобщи някогашният зам.-председател на Комисията по финансов контрол (КФН) и икономист Румен Гълъбинов пред bTV.
" Предстои ни в границите на кандидатстването за „ Чакалнята на еврозоната” още един обзор на финансовия бранш – банков и небанков. Това ще помогне да се заздрави финансовото здраве на застрахователните компании”, сподели Гълъбинов.
Икономистът означи, че не чака фрапантен скок в цената на застраховките „ Гражданска отговорност” , тъй като през последната година сумата на полиците се е нараснала приблизително сред 50 лв. и 70 лв..
Според някогашният зам.-председател на КФН банкрутът на ЗК „ Олимпик” е казус, тъй като Комисията е групов орган и всяка седмица има съвещания, на които могат да се обсъдят възможните проблеми. Гълъбинов изясни, че ресорът на Ралица Агайн е „ Застрахователен надзор” и надлежно тя има отговорност за случилото се. Той съобщи, че би трябвало да се направи интернационално следствие на банкрутиралото сдружение и да се разбере кои са притежателите.
Гълъбинов добави, че по времето, в което е бил в управлението на КФН, не му се е случвало да има персонални срещи с министъра на финансите или премиера, тъй като това е било в пълномощията на ръководителя на финансовата институция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР