Има риск от затваряне на болниците, каза д-р Иван Маджаров

...
Има риск от затваряне на болниците, каза д-р Иван Маджаров
Коментари Харесай

Д-р Иван Маджаров: Има риск от затваряне на някои болници, най-страшното е когато затворят областни болници

Има риск от затваряне на лечебните заведения, сподели доктор Иван Маджаров – ръководител на УС на БЛС. „ Някои лечебни заведения ще затворят напълно, най-страшното е когато затворят регионални лечебни заведения като тези в цяла Северна България – Видин, Силистра, Ловеч, Добрич. Това са лечебни заведения, които едвам се оправят и не могат да усилят заплатите, тъй че да задържат експертите. В още по-тежко състояние са общинските лечебни заведения. И в този момент в над 80% от тях фонд работна заплата е на 80% ",заяви той в ефира на Nova News.

" Когато медиците схванат, че има пари, само че не им ги дават, ще има митинги. Не са отговорни шефовете, пари има, само че не ви ги дават ”, бе безапелационен той.

По думите на доктор Маджаров, плануваните средства, които не се получават, са средства, които са ориентирани към здравните заведения и огромна част от тях могат да отидат за заплати. Директорите на лечебните заведения разчитат, че ще получат тази спестовност, с цел да усилят заплатите, по тази причина не може да бъдат упреквани, че това не се случва, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР