Има риск от предизвикване на предсрочни избори, защото в обществото

...
Има риск от предизвикване на предсрочни избори, защото в обществото
Коментари Харесай

Антоний Тодоров: Хората все повече възприемат политиката като частен бизнес

Има риск от предизвикателство на предварителни избори, тъй като в обществото се натрупва яд, сподели пред БНР политологът проф. Антоний Тодоров.
„ Нито едно държавно управление не може да падне, в случай че не се разпадне самата коалиция и не намерят метод да създадат нова, или пък в случай че опозицията не е задоволително мощна, с цел да го бутне. Тези две страни на нещата не съм доста сигурен, че ни водят бързо към предварителни избори “.

„ Затъркаляла се е една снежна топка, която има капацитета да нарасне, в случай че не се случи някакво събитие, което да я спре “, разяснява политологът. Според него последните кавги няма да могат елементарно да бъдат „ заметени “. Той обаче не е оптимист, че абсурдът би дал началото на огромна смяна:

„ В обществото е доста невисок прагът на толерантност към този момент, изключително към политическата класа. Хората от ден на ден схващат политическата специалност като частен бизнес за замогване. Оттам насетне нещата стават надалеч по-трудни за смяна. Ако в обществото е публикувано такова разбиране, не можем да чакаме в политиката да влязат порядъчни хора, които желаят да трансформират нещо в обществото.... Тези, които желаят да вършат политически планове, са към този момент познати и някак мъчно могат да скрият шлейфа на предишното. Тези, които биха могли да трансформират нещо и в действителност да показват нов политически план, не желаят да вършат политически план. Възелът на нещата е – можем ли да върнем най-малко малко честността в политиката. За тази пристойност би трябвало да стартираме да приказваме и това да желаеме от хората в политиката “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР