Има риск малките общини да останат непочистени от снега през

...
Има риск малките общини да останат непочистени от снега през
Коментари Харесай

Земеделски коопераци в община Тутракан отказват да сключват договори за снегопочистване

Има риск дребните общини да останат непочистени от снега през зимата поради недомислици в разпоредбите. В множеството случаи земеделските кооперации, които би трябвало да се занимават с тази активност, отхвърлят да сключат контракти с общините, тъй като постоянно търпят неоправдани загуби. Такъв проблем има в Община Тутракан.

Земеделските кооперации в региона отхвърлят до последния миг да сключат контракт за снегопочистване. Така е и тази година.

Кооперациите и земеделските производители имат огромни финансови загуби при подписване на такива контракти, в случай че надлежно зимата е мека, няма снеговалежи, тъй като те са длъжни надлежно да оставят двама свои служащи на работа през зимния сезон, когато по принцип ги записват на борсата и надлежно техниката, с която снегопочистваме, тя би трябвало да е постоянно в подготвеност - надлежно да се припалва, да се следи за масла, да се следи за антифриз, което е един спомагателен финансов ангажимент, сподели доктор Димитър Стефанов - кмет на Община Тутракан.

И в случай че зимата е без значителни снеговалежи, кооперациите няма по какъв начин да покрият разноските си. Милен Христов, който от 10 години чисти улиците на Тутракан, споделя, че проблемите при снегопочистването не са по никакъв начин малко.

Според кмета на община Тутракан решението е страната да отпусне минимални средства на земеделските производители и кооперации, които подписват контракти с общините за снегопочистване. Така те ще могат да поддържат техниката си в подготвеност, както и да изплащат заплати на дежурния личен състав.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР