Има риск да загубим пари - до момента са кандидатствали

...
Има риск да загубим пари - до момента са кандидатствали
Коментари Харесай

Стопанската камара: От фирмите няма интерес за кандидатстване по Плана за възстановяване

Има риск да загубим пари - досега са кандидатствали към половината от тези, които би следвало да го създадат. Впоследствие се отхвърлят към 20%. Остават още единствено 7 дни за набиране на оферти. Няма интерес от компаниите. Причината е, че парите ще дойдат постепенно, а и ще се възвръщат възобновените пари. Освен това се изисква да се извадят всички разрешителни без да се знае дали ще си утвърден. Това разяснява за " Твоят ден " Щерьо Ножаров от БСК.

По думите му 568 млн. лв. ще се ръководят от Европейски капиталов фонд, не от българска институция, тъй че не се знае дали ще стигнат до бизнеса. " Сега се получават пари против резултати и законодателни промени. Има и две оперативни стратегии, които към момента не са контрактувани, а са за 5 милиарда Това са за нововъведения и научни проучвания, те касаят бизнеса директно и са доста по-платени от Плана за възобновяване ", разкри Ножаров. И добави, че мониторингът на Топлоелектрическа централа " Брикел " е отдалечен и се праща на организацията по " Околна среда " даже без да са на ревизия.
Според икономиста Михаил Кръстев Планът за възобновяване не може да прекрои българската стопанска система. " През 2021 година трябваше да се получат предплатените заплащания, бизнесът имаше огромна потребност от тях. Евтиният ток, който произвеждаме и съумяваме да продадем, като посредством тези пари компенсираме бизнеса, може да се окаже, че в един миг ще стане безценен ", предвижда той.

По думите му в частта " Зелена България " се подкрепя енергийната успеваемост, сградния фонд и семействата. " Прогнозата на МФ за недостига през идната година е съотносима с парите, които ще получим по Плана ", уточни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР