Има рецепта за справяне с незавидното 112-то място, на което

...
Има рецепта за справяне с незавидното 112-то място, на което
Коментари Харесай

Каква е рецептата срещу 112-о място по свобода на словото?

Има рецепта за справяне с нежеланото 112-то място, на което България попадна по индикатора за независимост на словото. Това съобщи пред bTV основният редактор на OFFnews и член на журито на състезанието : " Когато създателите приказват с обстоятелства " Владимир Йончев. Конкурсът за добра публицистика на Dir.bg се провежда за четвърта поредна година, а водещи публицисти от онлайн медиите, радио и телевизионния ефир са в екипа, който ще прави оценка материалите на участниците.

" Често се е случвало българските публицисти да не приказват с обстоятелства, а с опорки. Много е говорено по тематиката за какво се стигна до там, само че с цел да сме на 112-о място по независимост на словото - явно има подобен миг. Аз по-скоро се сещам за рецепта по какъв начин да излезем от това състояние -конкурси като Web Report са превъзходен метод да си кажеш " Какво направих аз като публицист през тази година? Имам ли най-малко един материал, с който си заслужава да аплайвам в конкурс и да бъде оценен? ". Ние публицистите не сме чак толкоз огромна общественост и в случай че всеки от сътрудниците напише три материала, с които самичък пред себе си е убеден, че стават за премия, че може да ги покаже, да се подпише самоуверено и да каже " Ето това е най-хубавият материал за годината ", доста по-бързо това 112-о място ще стане доста по-добро "

" Свободата на словото е персонална и групова отговорност, тъй като в последна сметка свободата на никое място и никой не я дава безплатно ", уточни и журналистът на Dir.bg и водещ на състезанието Рени Веселинова. Остава към месец, в който участниците могат да изпращат своите материали за Web Report 2021 и дотогава можете да се включите, напомни Рени. Срокът за присъединяване в другите категории е до 17 май.

" До момента максимален е ползата на създателите в категориите Общество и също в Истински истории, където създателите описват за историите на елементарните хора, които по-рядко попадат в полезрението на медиите. Другите категории са Технологии и нововъведения, Икономика, Спорт, Култура и изкуство, има и три специфични награди - за млад създател, видео и фоторепортажи, както и в новата категория Подкаст. Идеята е с тези категории да можем да обхванем оптимално доста създатели, които да вземат участие. Стремим се да следваме ритъма на всекидневието - подкастът да вземем за пример е наклонност, която стартира все по-активно да се развива и в журналистическата сфера, тъй че не можем да подминем и качествените материали, които се вършат в този формат ", изясни Рени Веселинова.



 Снимка: iStock by Getty Images/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg

Цялата информация за състезанието за добра публицистика на Dir.bg и по какъв начин да кандидаствате с авторския си материал можете да намерита на уеб страницата или на Фейсбук страницата на състезанието .

е конкурс за значимите тематики, които вълнуват обществото и създателите, които не престават да съблюдават професионалните стандарти в бурно разрастващата се осведомителна среда.

Медийни сътрудници на състезанието са Българска национална телевизия, БНР, Българска телеграфна агенция, bTV Media Group, NOVA, списание " Мениджър ", телевизия ММ и организация " Булфото " .

Водещи имена в българските медии ще четат и гледат, рецензират и правят оценка авторските материали: Владимир Жеглов (Основател на Dir.bg и почетен ръководител на журито), Антон Хекимян (Директор " Новини, настоящи излъчвания и спорт ", bTV), Евгения Атанасова (Журналист и продуцент, БНТ), Анна Заркова (Журналист и публицист, Главен секретар на СБЖ), Ива Дойчинова (Директор на Радио " София ", БНР), Методи Владимиров (Водещ и продуцент, NOVA), Ваня Николова (Журналист, сценарист), Владимир Йончев (Гл. редактор, OFFNews.bg), Елица Николова (Гл. редактор, списание " Мениджър " ), Галина Александрова (Гл. редактор, 3e-news.net), Найден Тодоров (Председател на Асоциацията на спортните публицисти в България), Евгени Димитров (Основател на организация " Булфото " ), Илияна Захариева (Директор " Корпоративни връзки ", А1).

Генерални сътрудници на състезанието са A1 и Dundee Precious Metals .

се организира с формалната поддръжка на Съюза на българските публицисти .
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР