Има решение в Русия Газпром да не работи с България.

...
Има решение в Русия Газпром да не работи с България.
Коментари Харесай

Европа нямала нужда България да ядосва Русия, според енергийния министър

Има решение в Русия " Газпром " да не работи с България. Това споделя министърът на енергетиката Росен Христов в изявление, оповестено в седмичника То е взето на 31 август, а на 29-ти август министърът беше споделил, че от съветския газов колос дали ще договаря с България за обновяване на прекратените през април доставки.

Оттогава разнообразни представители на държавното управление дават отговор уклончиво на въпроса има ли договаряния и кои са договарящите.

 " Изневяра в Хавай ". Неизвестното минало на министъра, който разгласи " Газпром " за неминуем

В изявлението Христов споделя, че не знае дали решението на Москва е публично или не. " Но ние се опитваме да изпратим известие до Русия, че сме подготвени да подновим договарянията в границите на сегашния контракт ", прибавя той. Уточнява, че България ще съблюдава изискванията, предоставени от Европейската комисия, по които съветски газ купуват Германия, Гърция, Унгария.

Преговорите с " Газпром " не са толкоз елементарни, колкото си мислят хората.
 Росен Христов,
длъжностен министър на енергетиката

България беше измежду първите страни, на които Москва едностранно и без предизвестие спря да доставя природен газ макар съществуването на дълготраен контракт. Това стана през април, а договорът сред " Булгаргаз " и " Газпром " изтича в края на годината " Това, което посочваме, е, че в тази (европейска) рамка сме подготвени да обновим и да получим количествата, които ни се поставят. Ако те не са удовлетворени от това, ние няма да обновим доставките на газ с " Газпром ", доста е просто ", споделя министърът.

 Идеите на Брюксел за ограничения против скъпия газ и ток: кой накъде дърпа чергата Идеите на Брюксел за ограничения против скъпия газ и ток: кой накъде дърпа чергата

Запитан дали България би трябвало да върне изгонените съветски дипломати, с цел да угоди на " Газпром ", Христов дава отговор: " Не би трябвало да компенсираме или да вършим политически ход, с който да угодим на " Газпром " и да го създадем по-щастлив и отстъпчив. Не сме обсъждали и не предлагаме нищо сходно. Но ще се веселя да видя по-малко напрежение като цяло сред двете страни. Сега, за какво ви е нужна европейска страна, която да е в спречкване с Русия, която се държи нападателно към Украйна? Защо Европа има потребност България да бъде в позиция, която да ядосва Русия с каквито и да било дейности и да носи заплаха за целия Европейски съюз? Защото, в случай че България бъде нападната, без значение по каква причина, това е офанзива против НАТО и против Европейския съюз. Тогава за какво България ще заплашва сигурността на цяла Европа? Исторически, харесва ни или не, България е тясно обвързвана с Русия ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР