„Има реформи, последователни, които да се извършат постепенно и във

...
„Има реформи, последователни, които да се извършат постепенно и във
Коментари Харесай

Радулов за убийството в Русе: Подготвяли са се за отвличане, но нещо се е объркало


„ Има промени, поредни, които да се извършат последователно и във Висш съдебен съвет. Очакванията на хората бяха, че като се смени властта, основният прокурор или ще бъде по някакъв метод изпъден или даже ще бъде отмъстително зрелищно задържан, както той правеше с някои обвинени – това не може да се случи. Ако ние вършим по този начин, каква е разликата сред нас и предходните ръководещи. Главният прокурор евентуално до 6 месеца ще бъде заменен, в случай че не си подаде оставката. След това най-вероятно ще бъде заменена и структурата на Прокуратурата”, Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” професор Николай Радулов, зам.-председател на Комисията по вътрешен ред в Народното събрание.

Той разяснява и жестокото ликвидиране на жена в Русе. „ Очевидно убийството в Русе е грубо закононарушение. Трудно е да се реши по информацията, която получаваме от медиите, тъкмо какъв е бил замисълът. Имам съмнение, че става дума за похищение с искане за по-сериозен откуп. Семейството е известно като заможно в града. Вероятно нещо се е объркало, когато са отвличали дамата – евентуално ги е разпознала, някоя маска е паднала”.

По думите му сходни закононарушения в последните месеци се ускоряват. „ Не мисля, че става дума за елементарен обир, завършил с ликвидиране. Мисля, че са се подготвяли за похищение, само че нещо се е объркало”, уточни той.



„ Трябва да има промени в Министерство на вътрешните работи. Говорих тъкмо за това с министър Рашков в сряда – има потребност от нарастване на броя на районните инспектори и на служителите на реда на терен. Така престъпният контингент ще е под наблюдение”, безапелационен е Радулов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР