Има редица въпроси, които трябва да бъдат сложени на масата

...
Има редица въпроси, които трябва да бъдат сложени на масата
Коментари Харесай

Пламен Димитров, КНСБ: Бюджет 2019 е достатъчно добър

Има редица въпроси, които би трябвало да бъдат поставени на масата - нашата оценка е, че имаме задоволително добър бюджет, доста рядко даваме положителни оценки на фискалната политика. Като цяло бюджетът планува към 4.5 млн. лева повече доходи да бъдат събрани. Това сподели в утринния блом на БНТ1 президентът на КНСБ Пламен Димитров. Имаме рамка, която дава благоприятни условия за повече разноски, сподели още той.

Според Димитров още през юни месец КНСБ са декларирали своите претенции - към 1.5 милиарда лева повече за заплати. Заложени са 900 млн. лева, което се доближава до настояванията на хората.
Пламен Димитров, КНСБ: Това съглашение, което подписахме преди седмица с премиера и финансовия министър за това по какъв начин тези 10% да бъдат разпределени, е извънредно значимо. Там ясно се споделя, че в организациите, които са на терен, тези, които събират приходите на страната - Национална агенция за приходите и митниците, в тези организации би трябвало да бъде обезпечено нарастване на заплатите над междинното. Ние там чакаме повече от 10%, за сметка на други елементи от администрацията, където би трябвало да бъде преразпределено.
Президентът на КНСБ сподели, че чака към 12-13% приблизително нарастване в тези организации.

От бюджетни икономии тази година ще бъдат заделени по към 100 лева на домакинство в допълнение за енергийни помощи, което е към 30% нарастване за към 500 000 души.

Пламен Димитров сподели, че синдикатите не са удовлетворени от заложеното в бюджета, съгласно което майчинството за втората година остава на равнището от заплащанията за 2017 година и 2016 година - 380 лева Също и компенсациите за безработица, които не се трансформират.
Пламен Димитров, КНСБ: В осигурителната система ние виждаме запаси, въпреки да се дават много повече средства - над 500 млн. лева, за пенсии през идната година и да се планува едно нарастване на пенсиите приблизително над 6%, там имаме редица рецензии.
Според Димитров има към 1 милиарда лева несъбрани вноски от сивата стопанска система. Усилията в тази тенденция са доста значими, прикани той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР