Има редица причини, поради които не се е стигнало до

...
Има редица причини, поради които не се е стигнало до
Коментари Харесай

Адемов: Президентът и партиите сега не водят диалог и не работят за обединение

Има редица аргументи, заради които не се е стигнало до съставянето на кабинет през последните два мандата на Народното събрание. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Хасан Адемов в студиото на " Денят ON AIR "

" Бяха сложени предварителни условия, бяха начертани линии сред обособените партии. Беше изкуствено основана бариерата сред партиите на статуквото и партиите на смяната. Оказа се, че партиите на смяната н е са в положение да водят разговор или да сформират държавно управление ", разяснява още депутатът.

Според него, упованията на българските жители са в посока да има постоянно държавно управление, което да взема решение проблемите им , а, който да нарушава Конституцията.

Тук той насочи и , който не търси способи за обединяване, а работи за президентска република.
 На финала на 46-то Народно събрание депутатите мислят за огромни болшинства в идващото
На финала на 46-то Народно събрание депутатите мислят за огромни болшинства в идващото

Преобладават думи като разсъдък, разговор, компромис, обединения

Важно е президентската институция да бъде тази, която да координира и да основава условия за търсене на разговор. Президентите преди Радев са положили оптимални старания в сериозни обстановки да търсят единодушие, а сега президентът търси само разграничителни линии , счита той.

" През последните няколко години партиите, които бяха подкрепени от господин Радев, направиха всичко допустимо да се разводни тематиката за многопартийните системи и за демокрацията. Без партии няма по какъв начин да има народна власт. Основите на демокрацията бяха разтърсени, заради това се съмняваме, че има някаква скрита концепция в това да се върви волно или несъзнателно към президентска република " , разяснява Адемов. Важно е президентската институция да бъде тази, която да координира и да основава условия за търсене на разговор ".

За него, това Народно заседание е без ясно болшинство, което да поеме политическа отговорност, което от своя страна значи, че не може да прави каквато и да е промяна, изключително правосъдна. Най-разумно в този момент е да бъде формиран кабинет въз основата на избрани цели.
 Движение за права и свободи излезе остро против самозабравилите се Радев и Рашков
Движение за права и свободи излезе остро против самозабравилите се Радев и Рашков

Нарушение на Конституцията от най-високо равнище, президент, НС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР