Има редица причини, поради които електрическите автомобили все още са

...
Има редица причини, поради които електрическите автомобили все още са
Коментари Харесай

Защо електромобилите все още са лукс през зимата

Има редица аргументи, заради които електрическите коли към момента са разкош в студен климат. На първо място, те употребяват повече сила, когато стоят на едно място. Те също по този начин употребяват доста сила за ускорение, когато е по-студено.

Електрическите транспортни средства се считат за по-ефективни от стандартните, тъй като те не отделят излъчвания от отработени газове, по-малко шумни са, само че не би трябвало да забравяме, че излъчванията им на километър зависят от използването и производството на електрическа енергия.

Иначе електрическите автомобили черпят сила от батерията, с цел да зареждат отоплителната система, което може доста да понижи пробега на автомобила в леден климат. А умерените ниски температури също усилват електрическите натоварвания, което може да понижи обсега.
`Защо

За да се избегне загубата на сила по време на леден климат, множеството електрически автомобили разполагат с функционалност, наречена Eco-mode, която лимитира количеството сила, подавано към задвижващия мотор и нагревателите за парното в салона. Тази функционалност обаче прави шофирането в студени условия много по-некомфортно.

Но това не е главният проблем. Електромобилите не се оправят добре в рискови студени климатични условия. Когато температурите паднат под двадесет градуса, те губят към 40 до 60% от пробега си. Това значи, че в случай че зимата е студена ще загубите към половината от електрическата енергия в батерията на вашата ел. кола.

И все още няма решение на този проблем. Това, което производителите се стремят да създадат в бъдеще е обвързвано със стандартизирането на дизайна на батериите, което може да помогне за обезпечаване на рециклируемост и повторна приложимост. Те могат също по този начин да понижат условията за първични материали. Дизайнът на батерията, който употребява рециклирани материали, може да понижи излъчванията на парникови газове с повече от 50%.
`Защо

Нарастващите упования за пробег с едно зареждане ще изискват производителите да разработят акумулатори, които са по-малки и с по-лека енергийна компактност. Това може да помогне за увеличение на пробега на транспортните средства и понижаване на въздействието върху околната среда от тяхното произвеждане.

Но обезпечаването на повече сила на километър е различен проблем, който би трябвало да бъде прегледан. Трябва да се дават тласъци на производителите за възстановяване на енергийната компактност и размера на батерията. Новите акумулатори от подобен вид ще се въздействат много по-малко от студа.

Има новаторски литиево-йонни акумулатори, които обезпечават висока енергийна компактност. Но тяхното произвеждане и индустриалните процеси са енергоемки. Въпреки това, в случай че батериите са направени по сходен метод, те ще устоят на мраз. Но цената цената на такива акумулатори е към момента висока спрямо употребяваните сега типове акумулатори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР