„Има реална възможност в рамките на този парламент да се

...
„Има реална възможност в рамките на този парламент да се
Коментари Харесай

Александър Симов: Има реална възможност в този парламент за ново правителство с ясна програма и хоризонт


„ Има действителна опция в границите на този парламент да се направи държавно управление, при малко старания и основаването на ясна стратегия и небосвод на кабинета. Към момента това би трябвало да е усилието на всички партии, които са го декларирали. Изборите са либерален инструмент, само че три пъти предходната година гласувахме с вярата всеки последващи избори да дадат ясна и съответна формула за устойчиво ръководство. Видяхме, че това не става. “ Това съобщи националният представител от “БСП за България” Александър Симов в ефира на БНР.

По думите му българското политическо пространство е прекомерно фрагментирано. „ Хората си показват смяната в доста разнообразни партии, а връзката сред тези партии става все по-сложна. Затова съгласно мен предварителните избори няма да решат уравнението по метода, по който доста хора си го показват “, счита социалистът.

Симов изясни, че настоящето ръководство по този начин и не е направило същинска управническа стратегия с съответни периоди, по тази причина през идната, при договарянията за ново държавно управление, това следва да бъде направено.

„ Това, което Корнелия Нинова сподели в петък, не бяха условия, а оферти за излизане от дипломатическата рецесия, в която се намираме. Появиха се доста отзиви, само че никой не предложи решение, а това, което Корнелия Нинова направи, бяха тъкмо решения “, напомни социалистът във връзка с позицията на Българска социалистическа партия и продължи: „ Корнелия Нинова към този момент предложи разрешението на рецесията. Те не бяха признати. Оттук нататък би трябвало да забележим каква е опцията за решение на тези взаимоотношения, само че сега ключът е в съветската страна. Изправени сме пред сериозна рецесия и в нея има съответни стопански измерения, които са рискови за България “, съобщи той във връзка с проблема с изгонените съветски дипломати. Според Симов левицата заплаща политическа цена, само че е по-добре да има в ръководството партия като Българска социалистическа партия, която всява разсъдък.

Според социалиста промяната на претендента за премиера на “Продължаваме смяната “ демонстрира здрав разсъдък и предпочитание за разговор. “Това е в действителност добър компромис “, съобщи той и добави, че Българска социалистическа партия неведнъж е показвала, че е партията на разговора.

Според Симов на идната среща на “Продължаваме смяната “ с самостоятелните депутати от Има Такъв Народ ще се явят всички, защото те се усещат съпричастни на тази смяна. „ Повечето от тях вземат участие в тези договаряния, защото не могат да одобряват, че откакто са правили няколко акции с концепцията да изчегъртат ГЕРБ и Движение за права и свободи, в един миг се оказват в техния лагер. Компромис с ГЕРБ и Движение за права и свободи продължава да бъде най-лошото, което може да бъде направено “, безапелационен е той. По думите му третият мандат е прекомерно предполагаем, по тази причина би трябвало да се положат старания да бъде формиран кабинет с първия.

„ Много стават играчите на левия терен, единствено че множеството от тях не са посочили никакво качество, по тази причина нямам терзание от тях “, съобщи Симов и продължи: „ Появили са се конкуренции на Българска социалистическа партия, доста хора са се събудили и са почнали да се изживяват като леви и да се пробват да дърпат от левия електорат. Да заповядат и да покажат какво са създали в последните години за българския народ. В тежка обстановка, в неповторимо сложна коалиция, ние предложихме в действителност невъобразим обществен пакет. Така че Мая Манолова, Стефан Янев, Костадин Костадинов да заповядат, да видят какъв брой сложна е тази борба за тях “, прикани депутатът от левицата.

Симов изрази своето терзание от държанието на президента. „ Факт е, че в последно време се натрупаха доста изяви на хора от президентската институция, които са непосредствено ориентирани към Българска социалистическа партия. Не е обикновено основният секретар на президента да вади фрази от документ, непосредствено ориентирани към Корнелия Нинова, в случай, че това не потвърждава безусловно нищо за неговите изказвания. Както и това, че няма по какъв начин президентът да не е знаел за идната рецесия с съветските дипломати, а се опита да се държи по този начин, все едно тя не го визира. Именно там, където е взето това решение, президентската институция има двама представители “, напомни социалистът и посочи, че това са знаци, че президентската институция е страна в този спор.

„ Има напрежение сред Българска социалистическа партия и президента, тъй като считам, че не беше редно президентската институция да взе участие по никакъв метод в борбите на политическия терен. А те взеха страна, факт е, че не са безпристрастни. Хората на митинга преди 2 години поддържаха президента точно поради вдигнатия му пестник против ГЕРБ и Движение за права и свободи и в този момент не би трябвало да ги преглеждаме като някаква опция за ръководство “, безапелационен е Симов.

По думите му доста хора правят оценка обстоятелството, че 4 разнообразни партии създадоха ръководство, което има резултати, с които да се похвали. „ Факт е, че в Българска социалистическа партия има напрежение по тази тематика, само че надвиват гласовете, които споделят, че би трябвало да продължим да участваме, защото има значими задания пред България “, заключи социалистът.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР