Има реална опасност от разреждане на линии на градския транспорт

...
Има реална опасност от разреждане на линии на градския транспорт
Коментари Харесай

Фандъкова: Има опасност от разреждане на линии заради цените на тока

Има действителна заплаха от разреждане на линии на градския превоз в София, в случай че не бъде получена поддръжка от страната поради повишаването на тока. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова за Nova.

„ Средно към 30% понижиха пасажерите в „ Метрополитен “, което значи и спад на приходите. Повишаване на цената на билетчето не е решение, то ще докара до спомагателен отлив на пасажери. Но има действителна заплаха от разреждането на линиите, в случай че не получим поддръжка от страната “, сподели градоначалникът.

„ Високите сметки за газ и ток се отразяват на всички браншове. Общините предоставяме над 80% от публичните услуги в страната. Всички браншове – градски превоз, детски градини, училища… всички те страдат “, добави тя. Според нея до момента Столична община съумява да се оправи с посрещането на потребностите на всички сфери.

„ Правим всичко допустимо да не допуснем прекъсване на тока в подлезите, да въведем режим на уличното осветяване или да оставим неосветени парковете и детските площадки “, сподели Фандъкова. В момента Столична община компенсира „ съвсем всички браншове “, като тази година ще бъдат заложени още веднъж към 10 млн. лева за дофинансиране на лечебните заведения. Водят се дейни диалози с Министерството на финансите.

Тя увери, че няма заплаха софиянци да останат на студено поради отговорностите на „ Топлофикация “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР