Има реален шанс през декември Австрия и Нидерландия да вдигнат

...
Има реален шанс през декември Австрия и Нидерландия да вдигнат
Коментари Харесай

Емил Радев: Има шанс Австрия и Нидерландия да вдигнат ветото си за Шенген през декември

Има действителен късмет през декември Австрия и Нидерландия да вдигнат ветото си за приемане на България в Шенген. “ Това сподели евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ в Брюксел Емил Радев на Конференцията за разширението на " Шенген “ и ролята на България за сигурността по границите на Европейския съюз в Екологичен потенциал в Брюксел, съобщи кореспондент на " Фокус “ .

" Правим големи старания. Европейският парламент одобри няколко резолюции, последната от която с доста безапелационни и ясни периоди. Европейската комисия направи редица стъпки, последната от които формалното събаряне на Механизма за съдействие и инспекция. Но с цел да можем да преодолеем безусловно голословните условия на Нидерландия, и това беше свършено. Оттам нататък и Народното събрание прави всичко допустимо да одобри закони, които нямат нищо общо с действието на Шенгенското пространство, само че въпреки всичко вършим и тези крачки, с цел да убедим нашите сътрудници, “ сподели още той.

По думите му се знае, че проблемите на Нидерландия с приемането на България в Шенген са чисто вътрешнополитически, като той изрази вярата, че след изборите там, в края на ноември, ситуацията ще се успокои и към този момент ще се вземат рационални решения. " Виждаме, че двойните стандарти се ползват доста сполучливо към този момент 12 години. Надяваме се и в Австрия, макар че там предстоят през пролетта избори, и по тази причина е такава безапелационна позицията отново, само и единствено с помощта на преследване на вътрешнополитически цели в Австрия. “

Според него, в случай че остане единствено една страна членка срещу приемането на България в Шенген, натискът от Съвета, Комисията и Парламента ще бъде значителен. " Испанското председателство изрично сподели, че ще сложи въпроса за участието на България и Румъния в Шенген като точка от дневния ред на Съвета. Надяваме се на триумф, нека той да цялостен, само че може и да е непълен – да създадем пробив примерно единствено по въздух. Но би трябвало да има пробив още тази година,  защото антивропейските настроения и в България, и в Румъния ще се усилят много, тъй като виждаме ясни двойни стандарти 12 години към този момент. Защото съгласно оценките на оперативно равнище, ние се оправяме. Ние си изпълняваме отговорностите с цената на нашите гранични служители на реда ", безапелационен е евродепутатът Емил  Радев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР