Има развитие във връзка с невижданата авария, която остави стотици

...
Има развитие във връзка с невижданата авария, която остави стотици
Коментари Харесай

Има развитие във връзка с кошмарната авария, оставила част от Пловдив без вода за нечуваните 60 часа

Има развиване по отношение на невижданата повреда, която остави стотици пловдивчани без вода, научи Plovdiv24.bg . Според последната информация сега се пълнят водопроводите и се прави промивка и стерилизация. Отговорните фактори бяха безапелационни - до час-час и половина би трябвало всички в региона към този момент да имат вода.

История на повредата:

Plovdiv24.bg  потърси по-рано през днешния ден шефа на ВиК Пловдив Спартак Николов. Ето какво изясни той за читателите на уеб страницата ни: " Крайно неприятна обстановка. При нас е декларирано планувано превключване на новоизграден тръбопровод от страна на " Щрабаг ". Те желаеха от нас да спрем водата на 18 декември в 10,00 часа, като до 18,00 часа същия ден трябваше да приключат. Държа да подчертая изрично, че това е напълно тяхно мероприятие, с което ВиК няма нищо общо. 

Става дума за превключване на три места на довеждащи водопроводи. От " Щрабаг " обаче не можаха да се оправят и едвам тогава потърсиха подпомагане от наша страна. Гарантирахме им експертно подпомагане, само че проблемите продължиха и през вчерашния ден. Снощи след 20,00 часа сътрудниците са пуснали вода, само че една от връзките незабавно е изпуснала и водата е спряна още веднъж. Явно " Щрабаг " имат техническа неспособност за справяне със обстановката. Разпоредих на домоуправителите на засегнатия регион да се раздаде вода от склада. За страдание не е в пълномощията ни ВиК да управлява това мероприятие "...
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР