„Има разцепление в БСП, но този факт ще стане ясен

...
„Има разцепление в БСП, но този факт ще стане ясен
Коментари Харесай

Антон Кутев: Зад Цацаров стоят ``едни хора с медийни империи``


„ Има разединение в Българска социалистическа партия, само че този факт ще стане явен и забележим след месеци, а в този момент е видно, че има разединение в парламентарната група на партията”, съобщи Антон Кутев в „ Тази сутрин” по bTV.

Въпреки решението на социалистите да гласоподават срещу кандидатурата на Сотир Цацаров за ръководител на КПКОНПИ, 27 от алените депутати го поддържаха.

„ Корнелия Нинова не може или не пожела да удържи единството на групата”, счита Кутев.

Що се отнася до мотивацията на неговите съпартийци да гласоподават за Цацаров, левият народен представител сподели, че са разнообразни – някои са го подкрепили от „ страх”, само че други, които той познава, не са дали своят вот подвластно.

„ Лично аз гласувах по решението на групата, тъй като се борих за него”, разкри Кутев.

Причината да не поддържа Сотир Цацаров е, че не е видял прогрес в битката против корупцията през последните години, а в тази битка основният прокурор има повече пълномощия от ръководителят на КПКОНПИ. Така че надали Цацаров ще реализира освен това, в сравнение с по времето, когато е бил отпред на прокуратурата, счита Кутев.

Друго, което е отблъснало депутата по време на гласуването, е демонстрираното политическо въздействие по време на избора. „ Зад него стоят „ едни хора с медийни империи”, съобщи Кутев, а по-късно добави, че засяга Делян Пеевски, само че той не е единственият, а става въпрос за 10 души, които ръководят всичко.

„ Самият Цацаров е добър експерт, което е видно от биографията му, само че „ не означава”, че в случай че си добър водач, караш колата в вярната посока”, съобщи Кутев, съгласно който новоизбраният ръководител на КПКОНПИ би трябвало „ по-малко да балансира и повече да си гледа работата”, с цел да е сполучлив.

Що се отнася до разцеплението в Българска социалистическа партия, което стартира да става очевидно, то е продължение на процесите в партията.

Според Кутев „ столетницата” се нуждае от нов и деятелен водач, само че Корнелия Нинова ще бъде избрана отново за ръководител и няма да има смяна.

Гласуването за размера на партийната дотация в Народното събрание е посочило до каква степен стигат партийните сделки, съобщи Кутев, който означи, че е бил очевидец на случаи, когато единствено 10 души знаят какво се случва, а освен това гласоподаване никой не е знаел, което демонстрира какъв брой са се оплели в своите „ врътки”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР