Има разнобой между зърнопроизводителите, животновъдите и производителите на плодове и

...
Има разнобой между зърнопроизводителите, животновъдите и производителите на плодове и
Коментари Харесай

Денков: Има разнобой между различните производители за украинското зърно. Проблемът на зърнопроизводителите е решен

Има разнобой сред зърнопроизводителите, животновъдите и производителите на плодове и зеленчуци и също по този начин с някои други производства, тъй като техните ползи са разнопосочни ". Това съобщи в понеделник премиерът Николай Денков по мотив митинга на зърнопроизводителите в страната. Той акцентира, че сега главните уредници на този митинг са единствено зърнопроизводителите. 

Премиерът напомни, че още в края на юли животновъдите са се оповестили за отпадане на възбраната за импорт на украинско зърно.

" Например, в срещата с животновъдите голямото мнозинство от организациите, които участваха там споделиха, че са за отпадане, тъй като в действителност цената на фуража би паднала или най-малко не би се вдигнала, в случай че имаме импорт от Украйна ", сподели Денков.

Премиерът уточни, че решението за зърното не може да се взема единствено от производителите.  " Това е решение, което би трябвало да регистрира общата икономическа и политическа обстановка. То се взема от Министерски съвет и от Народното събрание ", каза той.

" Основният проблем, който слагат зърнопроизводителите, той е решен. Това нещо би трябвало да бъде ясно казано и всички да го схващат. Таса че митингът сега е с икнания, които техният проблем е решен, или с претенции, които не могат да бъдат решени, тъй като се поставят периоди, които няма по какъв начин да бъдат изпълнени. Например, част от периодите са свързани с нотификация от Европейска комисия. Така че няма по какъв начин ние да прескочим Европейска комисия, би трябвало да се съблюдават разпоредбите ", добави министър председателят.

Още преди ден министър председателят разгласи, че Украйна се е съгласила да наложи самобитни ограничавания за износа на зърно, тъй че да не стига до пренасищане на пазара у нас. Това беше написано още в известието на Европейска комисия от 15 септември, с която тя подвигна възбраната над вноса на украинското зърно.

“Когато са подготвени за градивен разговор, да дадат знак. Няма да ги поканвам до момента в който не кажат подготвени сме за разговор ”, сподели още Денков.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР