Има разминаване в списъка на оцелелите от тежката катастрофа на ...

Има разминаване в списъка на оцелелите от тежката катастрофа на

Защо има разминаване в броя на оцелелите в катастрофата на "Струма"

Има разминаване в листата на оживелите от тежката злополука на Автомагистрала "Струма ", с който разполагат България и Република Северна Македония. Оказа се, че става дума неточност при вписването на пациентите в "Пирогов ".Още по темата26 ное 2021 07:402025 ное 2021 22:3725

По-рано се появиха спекулации, че има осми оживял, който е избягал от болничното заведение - съгласно една от версиите, става дума за незаконен емигрант, а съгласно македонски медии става дума за човек, който се качил на автостоп на територията на страната ни, предава "Монитор ".

Оказва се, че записаният като осми оживял - Шади Салех, е български жител и няма нищо общо с злополуката. В събота той е признат в травматологията на "Пирогов " поради счупена ръка. В клиниката по простъпка са го вписали в листата с ранените от автомагистрала "Струма ". Салех към този момент е изписан легално от болничното заведение и не става дума за бягство.

Объркването беше засилено от думите на един от признатите в "Пирогов " пасажери от авариралия на автомагистрала "Струма " рейс - съгласно него са избавени осем души. Експерти обаче предизвестяват, че заради шока от трагичния случай, усещанията на оживелите може да са неточни и подвеждащи.

Източник: dnes.bg