Има разминаване с дневния ред на обществото. И да дойде,

...
Има разминаване с дневния ред на обществото. И да дойде,
Коментари Харесай

Антон Кутев: И да дойде, и да не дойде Митрофанова в парламента, няма да направи правителство

Има разминаване с дневния ред на обществото. И да пристигна, и да не пристигна Митрофанова в Народното събрание, нито ще направи държавно управление, нито ще понижи инфлацията, нито ще направи по този начин, че да поевтинеят горивата и да се покачат приходите, нито ще ни преведе през тежката зима. Партиите не са намерили добре фокуса, концентрират целите си по неправилен метод. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия представителят на служебното държавно управление Антон Кутев във връзка подкрепеното през днешния ден от болшинството от политическите сили в Народното събрание предложение на " Демократична България " посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова и краткотрайно ръководещият посолството на Беларус Никита Лешуков да не бъдат канени на първото съвещание на 48-ото Народно заседание.

Много се надявам да има държавно управление, тъй като това е значимо. Иначе нямам доверие в слагането на акцента върху евроатлантическо държавно управление. Азиатско държавно управление в България няма. Изборите демонстрираха, че ние нямаме съмнения като общество в евроатлантическата си ориентировка. Смятам, че няма подозрение в ориентацията, въпросът е можем ли да осигурим на жителите си това, коeто заслужават, съобщи Кутев.

По думите му намаляването на цените на природния газ се дължи освен на интеконектора с Гърция, а и на търговете за газ.

За първи път в България газът се купуваше с търгове и това даде резултат. Президентът Радев съумя да обезпечи слотовете в диалог с гръцкия министър председател Мицотакис. С интерконектора, с търговете и със слотовете успяхме да свалим цената на газа. Решението на газовата рецесия пристигна с помощта на доста старания. Не може отсега нататък да се договаря газ без търгове. Не може министър-председателят да отиде и да контракти седем танкера – ние не сме шейхове, акцентира представителят на служебното държавно управление.

Въпросът е Народното събрание да излъчи устойчиво държавно управление, което да изготви държавния бюджет за следващата година, тъй като пенсиите и инфлацията зависят от бюджета. Много по-добре е да има държавно управление, което да си дава отговор за бюджета, другояче ще бъде доста трудно и рисково. Дотогава всичко е обезпечено от служебното държавно управление, няма проблеми нито в приходната, нито в разходната част. Служебното държавно управление не е направило нищо, което не е заложено в бюджета. Служебното държавно управление извършва бюджета по този начин, както политическите партии са го написали, означи Антон Кутев.

Вярвам, че ГЕРБ ще съумеят да създадат държавно управление с първия мандат - това е отговорност към България. По какъв механизъм ще бъде формирано държавно управление, си е работа на партиите, значимото е да има резултат. Не бива да разчитаме на това да чакаме третия мандат, напъните би трябвало да бъдат направени в този момент, сподели още Кутев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР