Има разлив на петролен продукт в река Ахелой. Новината вдигна

...
Има разлив на петролен продукт в река Ахелой. Новината вдигна
Коментари Харесай

5 институции гледат разлив на гориво в река Ахелой

Има разлив на петролен артикул в река Ахелой.

Новината подвигна на крайник представителите на 5 институции в Бургаско , заяви БГНЕС.

Сигналът за установения разлив е подаден от кмета на Ахелой.

На мястото на случая са пристигнали 5 екипа от 5 институции - Басейнова дирекция, Регионалната ревизия по околната среда и водите в Бургас, Противопожарна сигурност, ВиК - Бургас и полицията.

Обстоятелствата към разлива се обясняват.

 Снимка 370656
Източник:

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи в Бургас потвърдиха за news.bg за разлива. Служители на институциите към този момент отстраняват образувалия се пласт от петролния артикул на повърхността на водата.

От Басейнова дирекция пък обявиха, че все още няма повече информация.
" Нашите сътрудници, шеф " Води " и шефът са там, на място, и правят инспекция ", уточни Албена Василева от Отдел " Връзки с обществеността " към дирекцията.

Според непотвърдена информация екоекспертите са се обединили към версията, че не става въпрос за разлив, а че някой човек е измил тубите си от гориво в реката , в резултат на което се е получил пластът на повърхността.

От реката се носи мощна миризма на нафта , написа bTV. Това тормозило летовниците, които прекосявали през мястото. Реката се влива в морето на няколкостотин метра от разлива.

Полицаите и чиновниците на ВиВ оператора са почнали източване на замърсяването, тъй че то да не стигне до морето.

Става ясно, че тъкмо до разлятата нафта има бензиностанция . Това кара институциите да мислят, че не става въпрос за разлив.

Според шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас Тонка Атанасова " не става въпрос за разлив, а по-скоро за измиване на бидони в реката от безсъвестен жител ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР