Има разлики от 30% и повече в цените между производител

...
Има разлики от 30% и повече в цените между производител
Коментари Харесай

Правителството ще контролира цените на храните - Политика

Има разлики от 30% и повече в цените сред производител и краен търговец. Въвеждаме механизъм за надзор по цялата верига от производителя до щандовете на магазините. 

Това разгласи служебният премиер Гълъб Донев, като акцентира, че всички финансови институции в страната са създали разбори за цените на стоките и услуги. 

Механизмът, който ще създадем, има за цел да притеглим българските жители да бъдат в основата на контрола на цените. Няма да се намесваме на свободния пазар, само че няма да толерираме необсновано повишаване на цените по веригата, добави министър председателят.

По думите му нелоялната комерсиална процедура ще бъде показвана, тъй че потребителите да са наясно къде се получава изкривяването на цените.

" Ще бъдем безкомпромисни в контрола без значение дали производителят е български или не. Това ще става посредством организация " Митници " и БАБХ ", сподели още Донев.

И добави, че ще бъдат проследявани всекидневно освен цените и тяхното образуване, само че и облагите на търговците. 

За да бъдат потребни потребителите в целия развой, би трябвало да подават сигнали към КЗП. Ще създадем уебсайт, в който хората ще могат да се осведомят за това какво се подхваща в тази посока, сподели още служебният превиер. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР