Има разлики между броя на бюлетините от машините и резултата,

...
Има разлики между броя на бюлетините от машините и резултата,
Коментари Харесай

Експертиза за вота в София: Има разлика между броя на бюлетините от машините и отчетения от тях резултат

Има разлики сред броя на бюлетините от машините и резултата, който устройствата регистрират при избора на Васил Терзиев за кмет на София. Това демонстрира експертизата по делото на Ваня Григорова против избора на сегашния кмет. Съдът отсрочи делото за края на април.

И двете страни желаеха делото да се отсрочи, тъй като не са се срещнали с експертизата. Двамата специалисти споделиха, че разликите няма да извърнат вота.

„ Изчисленията ни не сочат смяна - не сочат смяна противоположна на изборните резултати “, разяснява специалистът Полина Кавръкова.

Секретарят на общинската изборна комисия Борислав Тасев посочи, че те не са взимали данни от флашките - те даже не се вписват в секционните изборни комисии и в крайния протокол. 

„ Моето персонално мнение е, че се пробват да втъкнат, че машините не са сигурен метод за гласоподаване “, разяснява той.

Защитата на Ваня Григорова оспори.

„ Ние не желаеме да компрометираме машинния избор, а желаеме да покажем тесните места и слабостите, които най-вероятно са свързани с активността на човешкия фактор, не толкоз на машините “, уточни юрист Милка Христова.

Още на предходното съвещание стана ясно, че част от флашките липсват.

„ Нямам пояснение - всички флашки, които са ни предадени, са върнати на централна изборна комисия и би трябвало да се намират при тях “, споделя Борислав Тасев.

Съдът санкции ЦИК и отсрочи делото с един месец.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР