Има разлика дали ще се заразим с Делта варианта и

...
Има разлика дали ще се заразим с Делта варианта и
Коментари Харесай

Д-р Илиев: Делта вариантът ни заразява за 10 секунди

Има разлика дали ще се заразим с Делта разновидността и ще го прекараме леко и дали ще сме настанени в интензивно поделение.

Това съобщи пред Българска национална телевизия във връзка имунизационната акция доктор Аспарух Илиев, ръководителят на лабораторията по инфекции към университета в Берн.
" Делта разновидността понижава леко успеваемостта на имунизациите, само че те не престават да работят. Основният брой умряли с вируса във Англия са неимунизирани ", разкри той.

Третата бустерна доза усилва и удължава резултата на имунизациите. Всяка страна независимо може да реши за слагането на трета доза против ковид, заяви специалистът.

" Бустерните дози, които компаниите производители приготвят, ще са пригодени и за новите разновидностите ", добави доктор Илиев и разкри:

Делта разновидността по-заразен и рисков. При алфа разновидността се заразяваме за 10 минути от болен в стаята, при индийския вид заразяването става за 10 секунди.

" В Швейцария, при подобен брой инфектирани, умрелите са сред един и двама, а в България са сред 20 и 30. Това се дължи на високия брой ваксинирани ", безапелационен бе ръководителят на лабораторията по инфекции към университета в Берн.

" Ще имаме проблем с разпространяването на Коронавирус след старта на новата образователна година ", отговори доктор Аспарух Илиев на въпрос дали децата са главния пропагандатор на вируса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР