Има разколебаване в обществото, че такова животно като коронавирус няма.

...
Има разколебаване в обществото, че такова животно като коронавирус няма.
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Млади хора загубиха работата си, но устояха, сега една малка част ще изкриви целия ни успех

Има разколебаване в обществото, че такова животно като ковид няма. Появиха се хора с неверни послания и феновете им имат вяра, съобщи в " Панорама " по Българска национална телевизия ген.-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, началник на Националния щаб за битка с ковид.

На въпрос дали се радва на хубавото време, ген. Мутафчийски отговори: " При други условия бих се радвал доста на топлото време, само че в този момент съм същински угрижен. То предизвика хората да не помнят инстинкта си за самозапазване. Може би сме единствената страна в Европа, където улиците са цялостни. Докато преди три седмици бяхме пример за света, когато цяла София беше празна. България се оправя, само че е на път сама да се провали. "

Мерките дадоха резултат. Но какво чакаме? " Това е нова болест и тя с всеки ден демонстрира, че при този вирус има доста неясноти. Има известия за резаразяване в Южна Корея и Китай. Трябва да удържим ситуацията, до момента в който не се открие лекарство или ваксина ", изясни ген. Мутафчийски.

" Има огромна вяра. И ние показахме на света, че една дребна страна с стеснен запас може да се оправи. Но е на път сама да се провали. Ние сме царе на изключенията. Те стават правила. За празниците би трябвало да се вкарат още по-строги ограничения. Например наложителното носене на маски. Ще го предложа на държавното управление. "

" Толкова доста хора съблюдаваха тези правила - млади, с положителни специалности, с положително отношение към света, с хъс към живота... Те съблюдаваха тези правила. Сега една дребна част ще изкриви целия този триумф. Ние сме длъжни тъкмо поради тези хора - които съблюдаваха фанатично разпоредбите, да бъдем прецизни. Те изгубиха работата си и психическото си здраве, само че устояха. И в този момент за един дребен %, които не признават правила, да се провали. Това е обидно за тези, които направиха жертва ", продължи генералът..

Запитан дали му харесва известността, която получи, той отговори: " Не ми харесва тази известност. В моите си среди си се усещам доста комфортно и на място. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР