Има ръст при тежките ПТП в София и Пловдив. Това

...
Има ръст при тежките ПТП в София и Пловдив. Това
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Има сериозен ръст при тежките пътни произшествия във Варна

Има растеж при тежките ПТП в София и Пловдив. Това стана ясно по време на публично разискване на Закона за придвижване по пътищата. Вътрешният министър Бойко Рашков разяснява данните за пътната конюнктура у нас, съобщи кореспондент на Sofia24.bg .

" По отношение на тежките пътнотранспортни катастрофи ние виждаме завишение на някои индикатори. Изследвахме тези индикатори, установихме някои от аргументите за влошаващите се данни и предприехме това да подготвим един план на Закон за изменение и допълнение на Закона за придвижване по пътищата. Не можем, когато установяваме, че се завишава броят на общо тежките пътнотранспортни катастрофи, а това е обвързвано с повишен брои смъртни случаи и ранени хора, Министерство на вътрешните работи да следи и единствено да управлява придвижването по пътищата без да подхваща други ограничения ", сподели Бойко Рашков.

" Наблюдавали сме деликатно интервала от 1 януари до в този момент - до началото на април, и сме открили, че са зародили 1220 тежки пътнотранспортни катастрофи, починали са 105 участници в придвижването и са ранени 1530. Ето тези резултати ни тормозиха, тъй като се оказва, че спрямо 2021 година се регистрира нарастване и по трите индикатора ", допълни министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Най-голямо завишение в пътнотранспортните катастрофи има в региона на столицата - 155, на второ място е Областна дирекция - Пловдив - 148, а на трето Областна дирекция - Варна - 105.

Най-малък е броят на тежките ПТП-та на територията на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Перник - 10, Областна дирекция - Ямбол - 11 и Областна дирекция - Търговище - 13 броя, посочи Рашков. 

Повече можете да видите във видеото: 

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР