Има ръст на психичните заболявания, които се дължат на стрес.

...
Има ръст на психичните заболявания, които се дължат на стрес.
Коментари Харесай

Има ръст на психичните заболявания при млади хора заради стрес


Има растеж на психологичните болести, които се дължат на стрес. Относителният дял на младежите се усилва – имам усещания от Клиниката по психиатрия в Александровска болница. Между 25 и 30% от болните, които са настанени в клиниката, са под 40-годишна възраст. Това сподели проф. Вихра Миланова, шеф на Клиниката по психиатрия в Александровска болница по случай Световния ден на психологичното здраве, който се отбелязва на 10 октомври. Тази година мотото е „ Младите хора и психологичното здраве в един изменящ се свят “. Според нея обществото е доста нетолерантно към другите хора, към хората с психологични увреждания.
"За страдание обаче и институциите, които би трябвало да са по-съпричастни, не влизат в своята роля, добави тя в изявление за БНР. По думите ѝ за хората, които излизат от болница и за които би трябвало да има дълготрайна грижа, тя не се осъществя. "Поне половината от хората с тежки психологични болести нямат сериозно отношение към болестта и надлежно не спомагат за продължение на лекуването, добави още проф. Вихра Миланова.
"Нашето всекидневие е доста с напрежение. Много постоянно сме изправени в обстановки, в които би трябвало да успеем да направляваме страстите и инстинктите си, с цел да не се стига до тежки произшествия. Хора с психологични болести освен че не правят повече закононарушения и то тежки, а противоположното – те нормално са жертва на тежки закононарушения. Това, че се спекулира с тези заболели, е доста тъпо ", разяснява още експертът.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР