Има ръст на психичните заболявания, които се дължат на стрес.

...
Има ръст на психичните заболявания, които се дължат на стрес.
Коментари Харесай

Експерт: Има ръст на психичните заболявания при млади хора заради стрес

Има растеж на психологичните болести, които се дължат на стрес. Относителният дял на младежите се усилва – имам усещания от Клиниката по психиатрия в Александровска болница. Между 25 и 30% от болните, които са настанени в клиниката, са под 40-годишна възраст. Това сподели проф. Вихра Миланова, шеф на Клиниката по психиатрия в Александровска болница по случай Световния ден на психологичното здраве, който се отбелязва на 10 октомври. Тази година мотото е „ Младите хора и психологичното здраве в един изменящ се свят “.
Според нея обществото е доста нетолерантно към другите хора, към хората с психологични увреждания.
" За страдание обаче и институциите, които би трябвало да са по-съпричастни, не влизат в своята роля, добави тя в изявление за БНР.
По думите ѝ за хората, които излизат от болница и за които би трябвало да има дълготрайна грижа, тя не се осъществя.
" Поне половината от хората с тежки психологични болести нямат сериозно отношение към болестта и надлежно не спомагат за продължение на лечението4, добави още проф. Вихра Миланова.
" Нашето всекидневие е доста с напрежение. Много постоянно сме изправени в обстановки, в които би трябвало да успеем да направляваме страстите и инстинктите си, с цел да не се стига до тежки произшествия. Хора с психологични болести освен че не правят повече закононарушения и то тежки, а противоположното – те нормално са жертва на тежки закононарушения. Това, че се спекулира с тези заболели, е доста тъпо ", разяснява още експертът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР