Има проучвания, които твърдят, че кръвната група (А, В, АВ

...
Има проучвания, които твърдят, че кръвната група (А, В, АВ
Коментари Харесай

4 неща, които вашата кръвна група казва за вас (подкрепени от науката)

Има изследвания, които настояват, че кръвната група (А, В, АВ или О) директно въздейства върху предразположеността към страдалчество от Алцхаймер, сърдечни и други болести. Знаете ли вашата кръвна група?

Диетата по кръвна група провокира доста разногласия, евентуално това е тъй като към момента науката не е събрала задоволително безапелационни доказателства за връзката сред кръвната група и храната. От друга страна, има доста солидни изследвания, които пазят, че това да си вид A, B, AB или O въздейства върху предразположението към заболяване от Алцхаймер или сърдечни проблеми. Разбирането на болесттите или проблемите, свързани с всяка кръвна група, може да ни помогне да променим рутините си и да избегнем привички, които не са в интерес на нашето здраве.

4 неща, които вашата кръвна група споделя за вас (подкрепени от науката)

ГРУПА АВ: ПАМЕТ

Според изследване, оповестено в списанието Neurology на Американската академия по неврология, хората с кръвна група AB имат до 82% по-голям риск да страдат от проблеми с паметта и когнитивен спад, които приключват с деменция.

От друга страна, съгласно изследване, извършено в университета в Шефилд (Обединеното кралство), хората с кръвна група О имат повече сиво вещество в мозъка, в сравнение с всяка друга група, тъй че те са по-защитени против когнитивен спад. Какво можеш да се  направи?

Един добър табиет, който би трябвало да следвате, с цел да отбраните паметта си, е да се храните уравновесено. Средиземноморската диета се свързва с по-нисък риск от развиване на Алцхаймер.Смята се, че полифенолите, присъстващи в храни като риба, плодове и зеленчуци, зехтин, кафе и алено вино, могат да бъдат виновни за този предпазен резултат.

 

ГРУПА А: ПО-СТРЕСИРАНИ

Някои проучвания изследват връзката сред кръвната група и реакцията на стрес. Резултатите са много ясни: предразположеността към стрес е обвързвана с кръвната група. По-конкретно, тези хора, които принадлежат към група А, може да се усещат по-стресирани. Очевидно те имат високи равнища на кортизол, хормонът, който предизвиква стрес и безпокойствие. Ако принадлежите към тази група, открийте по какъв начин можете да се преборите със напрежението.

 

ГРУПА B: СЪРДЕЧЕН РИСК

Ако сте в група B, може да имате 11% по-голям риск от сърдечни болести, съгласно Харвардския университет (САЩ). Трябва да се грижите добре за сърцето си, да спортувате, да не пушите и злоупотребявате с алкохол и да избягвате доколкото е допустимо напрежението. От друга страна, вашата чревна флора ще бъде по-защитена, защото ще имате повече другарски настроени бактерии от останалите групи.

 

ГРУПА O: КОМАРИТЕ ЩЕ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ХАПЯТ ПОВЕЧЕ

Ако сте вид О, ще бъдете по-защитени против когнитивен спад, само че евентуално ще бъдете по-притеснени от комари в сравнение с останалите предствители на другите кръвни групи. Проучване, оповестено в Journal of Medical Entomology, демонстрира, че хората с кръвна група О страдат от два пъти повече ухапвания от комари, в сравнение с другите кръвни групи.

Но всичко нямаше да е неприятно: в случай че имате тази група, ще бъдете по-защитени против най-опасните форми на малария, защото протеините на тази зараза не се свързват с кръвните кафези от тази група.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg