Има процеси, които не можем да го предотвратим. Както всичко

...
Има процеси, които не можем да го предотвратим. Както всичко
Коментари Харесай

Бойко Борисов: В ГДБОП заплатата е 1500 лв. за ИТ специалисти, а в частния сектор - 10 000 лв. Хакерите са айдук

" Има процеси, които не можем да го предотвратим. Както всичко в живота – доста мъчно нещо се гради, само че доста елементарно се унищожава ", съобщи министър председателят Бойко Борисов на форума за " Взаимодействие сред обществената и частна сигурност за противопоставяне на киберзаплахи ".

" Поздравявам всички във връзка Деня на София и днешния огромен християнски празник ", стартира министър-председателят, написа Блиц.

" Поздравявам и уредниците на форума. Както всичко в живота по-лесно се троши, в сравнение с построява. Поздравявам младежите, които са тръгнали в другата посока. Както ненавиждаме крадците и убийците, по този начин би трябвало да ненавиждаме и хакерите ", разкри Борисов.

" Има доста надарени младежи, които в случай че впрегнат имената си в положителни каузи, ще изкарват повече пари. В ГДБОП заплатата е 1500 лева за ИТ експерти, а в частния бранш заплатата е 10 000 лева Само хората с огромна идея ще дойдат да работят за страната. Таванът на заплатите пречи да притеглим задоволително квалитетни хора ", добави министър председателят.

Той подсети, че не е мода да ненавиждаме хакерите.

" В държавната администрация има таван на заплатите. Разликатав заплатите е в пъти, пъти, сред частния бранш и БОП-а. Кой младеж би се заел да пристигна на работа в БОП-а? Но когато претърпим хакерска офанзива, всички споделяме държавните институции са уязвими. Това се отразява на жителите. Но и други институции стават жертва ", сподели Борисов.

" Една непоносимост би трябвало да има към хакерската активност. Сега тръпна за суперкомпютъра в този момент какво ще му се случи и какви пакости ще го застигнат. В момента му построяваме къщичката ", съобщи министър председателят.

" Така че в днешната обстановка би трябвало да работим взаимно – бизнес и страна. Сигурно можем да бъдем упрекнати, че не задоволително пари се влагат в този бранш. Повтарям – таванът на заплатите е причина ", сподели той.

" Сега с финансовия министър обмисляме опцията да плащаме по – високи заплати. Например, в Министерство на вътрешните работи всички са с IPAD- и, не употребяват хартия. Беше ми необичайно първоначално, само че се научиха ", описа министър председателят.

" Винаги хакерите ще се развиват с една стъпка напред. Развиват се, както крадците на коли. Те са доста подготвени, с доста огромна компютърна просветеност, само че другояче отново си е айдук ", съобщи още Бойко Борисов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР