Има протокол и подход, който винаги е прилаган при старта

...
Има протокол и подход, който винаги е прилаган при старта
Коментари Харесай

Вигенин: Парламентът трябва да се фокусира върху проблемите на хората, бюджета, формиране на кабинет

„ Има протокол и метод, който постоянно е прилаган при старта на Народното събрание. Не би трябвало да се отдава чак такова внимание на този въпрос. В случая имаше квалифициран лист на формалните посетители, той постоянно е включвал всички ръководители на дипломатически задачи в България и ръководители на разнообразни институции. “

Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в ефира на Euronews и добави: „ Изведнъж се оказа, че акцията или не е свършила за някои политически сили или стартира още преди старта на Народното събрание “, разяснява той, визирайки “Демократична България “, които възразиха Митрофанова да бъде канена на старта на Народното събрание.

По думите на социалиста страната ни има дипломатически връзки с Руската федерация и по никакъв метод те не са нарушени, по тази причина няма и аргументи да нарушаваме дипломатическия протокол. „ Ако би трябвало да има някаква реакция на българската страна, това се прави по формалните канали, посредством позиции на Външно министерство, каквито не сме видели. Да не приказваме, че министър председателят и президентът се забавиха повече от ден, с цел да разясняват случая със заместването ни в разрушаването на част от Кримския мост “, съобщи той.

 

„ Това, което се пробват да създадат нашите сътрудници, е безспорна дилетанщина от позиция на интернационалното право. Ако се пробват да създадат някаква проява, ние не участваме в нея, да го създадат сътрудниците, които явно образуват някакво болшинство в тази посока “, сподели още социалистът.

Вигенин удостовери позицията на левицата, която е срещу даването на военна помощ за Украйна. „ Ние сме се оповестили срещу войната, срещу дейностите на Руската федерация в Украйна, само че в това време изпращането на военна помощ е въвличане в спора, въпреки и непряко. До този миг сме съумели да се опазим от това “, разяснява той и попита каква военна помощ въобще може да даде България, защото не сме в положение да го създадем.
„ България е декларирала своята позиция - осъдила е експанзията, има позиция на Народното събрание. Да, Българска социалистическа партия има разлики в две направления - едното е даването на оръжия и второто е обвързвано със глобите. В годините те освен не доведоха до резултат, а стигнаха до война “, напомни социалистът и добави: „ Трябва да стартират по-големи старания на всички нива да се приказва не за война и военни решения, а за политически такива. Ако този спор продължи по същия метод, ще забележим още опустошения, още жертви “, предвижда социалистът.
Според Кристиан Вигенин във фокуса на Народното събрание се обрисува не да бъдат проблемите на българските жители, а една второстепенна тематика - даването на оръжия за Украйна. „ Демократична България направиха поръчка, че това ще е първото нещо, което ще вкарат в Народното събрание. Аз не знам в кой свят живеят нашите сътрудници, само че на фона на проблемите, които срещат българските жители, разбирам за какво все по-малко хора гласоподават на изборите “, съобщи той.

„ Ако желаеме съществено да подходи Народното събрание и българските партии, би трябвало да се фокусираме преди всичко върху най-належащите проблеми - идната зима и да създадем по този начин, че хората да минат през нея, както и да приемем съответен бюджет. Да се опитаме да формираме съществено държавно управление, което да се заеме с тези неща “, изясни Вигенин и уточни кардиналната позиция на Българска социалистическа партия, че с мандат на ГЕРБ няма да вземат участие в каквото и да е било държавно управление.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР