„Има промяна в поведението и на двете страни, продиктувана от

...
„Има промяна в поведението и на двете страни, продиктувана от
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Поясът от Крим до Донецк и Луганск ще бъде контролирана зона

„ Има смяна в държанието и на двете страни, подбудена от два съществени фактора. Руската войска съумя да превземе Мариупол, което беше основно значимо за тактиката на военните дейности в Украйна. Тя реализира една от заложените цели – да сътвори кулоар от Крим до Донецк и Луганск. Тази частична победа може да бъде употребена от президента Путин да разгласи първата част от интервенцията за завършила. Втората част очевидно ще е връщане на съветските войски в изходни позиции към Донецк и Луганск и завладяването дефинитивно на тези две самопровъзгласили се републики. По този метод Путин ще успее да убеди своите сънародници, че е постигнал най-малко отчасти своите цели. “

Това сподели в изявление за БНР някогашният заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев преди началото на договарянията сред Русия и Украйна в Истанбул.

След повече от 30 дни тежки въоръжени стълкновения и хиляди жертви и от двете страни на фронта тактиката очевидно се промени, означи Керемедчиев.

По думите му в началото заложената цел за заграждане на огромни градове и масирани бомбардировки и ракетен обстрел от разстояние ще се промени и сходно огромно нахлуване няма да продължи.

„ Корейският сюжет е доста евентуален, тъй като връщането на съветската войска, има към този момент такива индикации - евакуиране от Киев и връщане на изток, ще покаже, че този пояс, който Русия основава от Крим през Донецк и Луганск очевидно ще бъде следена зона “, счита Милен Керемедчиев.

Според него няма да сработи първичният проект на Москва да бъдат окупирани най-малко 40% от украинската територия, само че „ това, което сега е анексирано, евентуално ще бъде или оповестено като самостоятелни страни, или една общественост от такива страни, федерална “.
„ В последна сметка доста е евентуално и присъединение към Руската федерация. “

Нашите дипломатически връзки с Руската федерация са на равнището на заледяване. Без контакт с окупационните елементи и военноморските сили на Русия няма по какъв начин да се подсигури филантропичен ескорт за излизане на цивилните кораби, разяснява Милен Керемедчиев.

Посланик Митрофанова е умел посланик. Нейните изявления не са плод на раздразнителност или нервност, те са целенасочени и ясни и целят спомагателна дестабилизация у нас, тъй като се вижда, че има разнобой и друго говорене, посочи Керемедчиев.

„ Русия усеща и вижда, че България има неуверена позиция като член на НАТО, изключително на източното крило на НАТО, и търси тази мека цел, с цел да внася колкото може повече ужас в системата на нашите връзки като страна член на НАТО и на Европейски Съюз. “

Русия не е длъжна да отговори с реципрочни ограничения на повикването на нашия дипломат, посочи някогашният заместник-министър на външните работи.

Според Милен Керемедчиев държавното управление демонстрира колебливост и съветският дипломат осъзнава, че няма да се стигне до оповестяването й за личност нон грата.

Той дефинира опита за отравяне на Роман Абрамович като „ интензивно мероприятие на съветските служби да натопят украинските си сътрудници “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР