Има професии, които преди 20 или 30 години не са

...
Има професии, които преди 20 или 30 години не са
Коментари Харесай

10 професии, които скоро ще изчезнат

Има специалности, които преди 20 или 30 години не са съществували. Но има и такива, които скоро няма да ги има. Десет специалности може да останат в предишното, а на тяхно място ще се появят нови, които ще дават отговор на потребностите на времето. Можете ли да си визиите, че тези 10 специалности ще изчезнат?

Пътни сътрудници

Сега с съществуването на редица уеб сайтове и app-ове, които автоматизирано аранжират датите на пътуването ви, купуват ви билети и резервират хотели, пътните сътрудници стават изцяло непотребни. Много организации към този момент са се усетили накъде отиват нещата и постепенно са почнали да местят услугите си онлайн.

Касиери

От доста години насам се водят теории за свят без физически пари . Сега с напредъка на безконтактното заплащане, криптовалутите и изцяло автоматизираните магазини, като този на Amazon, позициите на касиерите се трансформират в отживялост.
 работа ThinkStock/Getty Images
Библиотекари

Книгите в никакъв случай няма да изчезнат, само че заради известността на електронните и аудио книгите , нещата не наподобяват по никакъв начин добре за библиотекарите. Поради неналичието на финансиране доста обществени библиотеки са длъжни или да затворят порти или да разчитат на доброволци. А университетските институции от дълго време са почнали да качват учебниците и литературата си в цифрови формати.-->

Пощенски куриери

Докато дроните към момента не са изцяло публикувани за пощенски цели, обичайните пощальони са към момента в сигурност. Но не за дълго. Много скоро доставянето на всички писма, сметки и вести ще бъде преместено онлайн.

Банкери

Докато обезателно считаме, че банките в никакъв случай няма да изчезнат, неоспорим е обстоятелството, че някои по-малки клонове към този момент са затворили порти. Това се дължи на удобството от онлайн и телефонното банкиране , където можеш да изпълняваш транзакции и да управляваш парите си с лекост.

Текстилни служащи

Намаляващия номер на служащи в текстилната промишленост не се дължи на неналичието на потребителско търсене, а по-скоро на метода, по който са създадени продуктите. С съществуването на машини, които към този момент могат да правят огромна част от индустриалната работа, местата за неквалифицирани служащи занижават.
 текстилни служащи ThinkStock/Getty Images
Спортни рефери

Ако сте замисляли бъдеще като рефер, има огромен късмет това да не е вярното бъдеще за вас. В последно време FIFA стартира от ден на ден да отстъпва на технологията, интегрирайки нова сензорна голова линия, както и „ Видео Асистент Рефер “. Те следват образеца на други спортове като тенис, крикет и ръгби, които от дълго време разчитат на технологията за взимане на вярно решение при противоречиво разискване.

Пилоти

Мисълта за изцяло автоматизирано-пилотирани самолети може да ви звучи ужасяваща, само че е огромен шанса към този момент да сте пътували в аероплан на автопилот . Модерните комерсиални полети разчитат на система, която автоматизирано дава отговор на авиодиспечерите и калкулира и имплементира най-хубавия маршрут до дестинацията.

Таксиджии

До скоро безпилотните коли попадаха единствено в научнопопулярните филми, само че с развиването на технологиите, компании като Waymo и Tesla все по-бързо се доближават до реализирането на тази концепция.

Рибари

Да, вноса на морски деликатеси и риба е по-евтин и стартира да се трансформира в рутина, само че напоследък Англия и Щатите са упрекнати в несъразмерен лов на риба. Това способства за голямо раздробяване на екосистемата, виновна за хранителната верига и възможностите за оцеляване на водните жители. В същото време резултатите на световното стопляне биха имали пагубни последствия за бъдещия ни рандеман на риба.
 риболовци ThinkStock/Getty Images
И още:

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР