Има проблеми с терапевтичните центрове за зависими в България, но

...
Има проблеми с терапевтичните центрове за зависими в България, но
Коментари Харесай

Как се справя България в борбата с наркозависимите?

Има проблеми с лечебните центрове за подвластни в България, само че ги има по целия свят. Това съобщи президентът на Европейската федерация на лечебните общности Федон Калотеракис. Според него двата съществени казуса са неналичието на стратегии за подвластни подрастващи и за подвластни пандизчии.

,,Трябва да се усъвършенства работата с подрастващите, защото за жал разполагате единствено с един център, който се занимава с това. Разбира се, в Гърция има същия проблем. Все по-ниска става възрастта измежду подвластните, не може да се лекуват от това подрастващи и огромни. Трябват разнообразни програми'', означи Калотеракис.

Той изясни, че основно се стартира с канабис, като в Гърция да вземем за пример има случаи на взаимозависимост на 12-14 години.

Калотеракис разяснява и че нямаме никаква стратегия за подвластни в пандиза, а 70% от пандизчиите са пристрастени и би трябвало да се създаде и стратегия за тях.

,,Проблемът не е единствено в "зарибяването ", нормално се стартира от кръга на приятелите, те пробват и аз ще опитвам, си споделят подрастващите най-често'', изясни президентът на Европейската федерация на лечебните общности.

,,Пристрастеността е държание, не заболяване. Тя е някакъв излаз, пристрастеността е най-голямото болкоуспокояващо за душевен болки. Пристрастенността е признак, не е първопричината'', разясни още Калотеракис.

Според него главното е предварителната защита и тя е в мощната агитация на здравословен метод на живот. За задачата е належащо децата да са добре образовани и тогава ще се понижи пристрастеността измежду младежите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР