Има проблем в това отношение, но в случая трябва да

...
Има проблем в това отношение, но в случая трябва да
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Политическата криза не може да се реши нито на "Дондуков" 1, нито на "Дондуков" 2

Има проблем в това отношение, само че в тази ситуация би трябвало да търсим телето под кравата, а не под вола. Правителството не се меси в изборите да облагодетелства или да нападна някоя от партиите, участващи в изборите. Това сподели за Bulgaria ON AIR ръководителят на Стратегическия съвет към президента и консултант на премиера Гълъб Донев - проф. Александър Маринов

„ Някои от партиите се пробват да наместят държавното управление в изборите. Те са решили, че посредством рецензии и офанзиви против служебното държавното управление ще могат да си вършат предизборната акция. И обвиняванията, че държавното управление се меси, са изсмукани от пръстите. В началото на предходната седмица избухна голям звук за това по какъв начин държавното управление желае да попречи на влизането ни в Организацията за икономическо съдействие и развиване, само че всички се обясни и стана ясно, че имаме някои грешки по плана, който е импортиран от предходното държавно управление. Бяха поправени. И тези люде млъкнаха. След това си измислиха тезата, че държавното управление желае да подписва нов контракт с " Газпром ", имаше даже митинги. Стана ясно, че държавното управление няма нито желание, нито опция да го направи ", добави проф. Маринов.

" Да не стане по този начин, че отново да се наложи да се прави ново служебно държавно управление и отново да излезе отговорен президентът, който му се било усладило да ръководи със служебни държавни управления. Има обвинявания, че президентът желае да прави президентска република. Трябва да стъпим на някакви обстоятелства - да е декларирал такова нещо, да е подел някаква самодейност. Това са едни измислици. Но да е ясно, че президентът не назначава служебни държавни управления, когато му текне. Той извършва конституционните си отговорности ", сподели още проф. Маринов.

„ Политическата рецесия не може да се реши нито на " Дондуков " 1, нито на " Дондуков " 2. Партиите са изгубили доверие, те са се трансформирали в ЕООД-та. Те не могат да убедят жителите в способността си да ръководят. Трябва да бъдат задоволително почтени с гласоподавателите си. Политическото говорене, в случай че не става въпрос за чиста измама, отразява отношението към съществуващите проблеми. Никой не се вълнуваше, че преди 1-2 години политическото говорене на президента съвпадаше с политическото говорене на десницата, или на други политически сили ", акцентира проф. Александър Маринов.

" Имаше странни изказвания, че не е работа на служебния кабинет да взема решение казуса с газа. Сещате се, в случай че послушаме такива препоръки, къде ще сме след 1 месец. Има разлики за това по какъв начин да се обезпечат нужните количества газ за страната. Трябва да се откри газ на допустима цена. Всекидневно се организират срещи, разискват се разнообразни разновидности, подхващат се стъпки, само че изискванията са сложни ", разяснява проф. Александър Маринов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР