Има проблем, той е сериозен и това е проблем на

...
Има проблем, той е сериозен и това е проблем на
Коментари Харесай

Президентът свали доверието си от шефа на Антикорупцията

" Има проблем, той е сериозен и това е проблем на доверието в държавността. Проблемът може да е завършен за партиите, само че не би трябвало да бъде завършен за страната. " Така президентът Румен Радев разяснява апартаментгейт и днешното решение на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев да излезе в отпуск, до момента в който тече инспекцията против него.

" Партиите излизат от рецесията с оставки и споделят, че казусът с апартаентите е завършен. Той може да е завършен за партиите, само че не е завършил за страната ", акцентира Радев.

Радев е снел доверието си от ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев. " Докато не се откри истината с едно пълноценно следствие, е редно той най-малкото да бъде настрана ", безапелационен е президентът.

Той уточни, че е взел решението си да свика КСНС, с цел да може да водим битка с корупцията по високите етажи на властта, в случай че желаеме да имаме правова, демократична и просперираща страна.

Въпросът, обаче съгласно Радев, не се изчерпва със съвещание на КСНС и решенията, които ще бъдат взети, а " да се отиде по-надълбоко ".

Не да се вземат ограничения по отношение на нарушителите, а да се вземат ограничения се сътвори такава страна, която да бъде безкомпромисна и да не позволява корупция - бистрота, уместност, ясни механизми и цялостна бистрота при разпределение на обществени средства.

" Трябва да създадем образец за бистрота и да стартира един развой на пречистване и оздравяванена на правосъдните органи ", сподели още президентът и добави, че без здрава правосъдна система няма правова и просперираща страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР