Има проблем с прокуратурата в България, включително в монопола върху

...
Има проблем с прокуратурата в България, включително в монопола върху
Коментари Харесай

Евродепутати: Има проблем с прокуратурата

Има проблем с прокуратурата в България, в това число в монопола върху следствията ", а и методът, по който се водят и по който е структурирана прокуратурата, основава риск от безотговорност. Проблемът е, че прокурорът, въпреки и самостоятелен, не предстои на надзор.

Това сподели евродепутатът от комисията за цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) София Инт Велд на конференцията, с която завърши двудневно посещаване на делегация от комисията в България. По време на визитата евродепутатите се срещнаха с редица министри, основния прокурор Иван Гешев, националния обмудсман и неправителствения бранш.
" Не мисля, че получихме отговори на всички наши въпроси, " сподели Инт Велд, запитана за срещата с Гешев. Тя обаче добави, че специфични въпроси са заложени по случаи като тези със фотосите от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов. Гешев обяснил, че не знаел да има процедура за това. По думите ѝ различен проблем са прекомерно необятните пълномощия на основния прокурор.
Инт Велд преди този момент назова " изненадващо " това, че " изображенията в медиите " (с това имаше поради същите снимки) не са разследвани. Подобни проблеми не трябва да стават единствено посредством органи като прокуратурата, а и посредством проверяващата публицистика, която би трябвало да реагира в сходни случаи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР