Има пробив в системата на МВР и на Гранична полиция“.

...
Има пробив в системата на МВР и на Гранична полиция“.
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Има пробив в системата на МВР и на Гранична полиция

Има пробив в системата на Министерство на вътрешните работи и на " Гранична полиция “. Той би трябвало да бъде доста бързо локализиран и предотвратен. Това сподели в предаването " Лице в лице “ служебният министър председател Гълъб Донев.

По думите му чака се до края на седмицата подхванатите ограничения да дадат резултат.

България, като сигурен и благонадежден член на Европейски Съюз, е длъжна да пази външната граница на Европейски Съюз такава, каквато би трябвало да бъде и да не позволява нелегално влизане на мигранти, сподели той.

Гълъб Донев заяви, че се прави метаморфоза на силите и средствата в региона на границата с Турция. Командировани са спомагателни чиновници, включена е и спомагателна техника от дронове, поискано е подпомагане от " Фронтекс “.

Когато има засилен напън от страна на мигрантите е належащо да се подхващат и такива ограничения. Не постоянно през другите интервали от годината се употребява целия този запас, който е активизиран сега, означи служебният министър председател.

Отпуснати са 1,5 млн. лева в допълнение за ремонт на възпрепятстващото оборудване по границата, сподели още той.

Няма и капка подозрение за това, че има някакъв реваншизъм от страна на президента Румен Радев. Да подбереш хората, с които ще изпълниш задачите, които си си сложил, не би могло да се облече в определението на реваншизъм, означи служебният министър председател.

Гълъб Донев добави, че разговарят с Румен Радев по разнообразни тематики.

Не са водени диалози по тематиката за президентска република, сподели той.

" Това е една несериозна поръчка, хвърлена в публичното пространство. Трябва да отчитаме и това, че политическите партии навлизат в предизборната акция “, разяснява той.

Президентът не е водил диалози с Владимир Путин, безапелационен беше Донев.

" С политическото управление на Турция се водят диалози на всякакво равнище, в това число и за мигрантите, енергийните доставки, диверсификацията на източниците на тези доставки “, сподели още той. 

В коментар за финансовото положение на страната, служебният министър председател съобщи, че страната на 2 август е имала остатък от близо 1,5 милиарда лв., " всяка година август, септември, октомври има такива остатъци, това е обикновено положение на фиска на страната през този интервал, само че в края на годината – ноември, декември, тези остатъци са изхарчени и се върви към недостиг “.

Така, както е признат Законът за бюджета, би трябвало да бъде взет дълг към 6 милиарда и 300 млн. лв., добави Донев.

По думите му без него страната не може да поеме разноските, които са гласувани от Народното събрание.

Ние няма да приключим годината с остатък, безапелационен беше служебният министър председател.

" Ще се наложи да излезем отново на пазара, с цел да търсим в допълнение дълг, с цел да могат тези разноски, които са гласувани от Народно събрание, да бъдат покрити “.

На въпроса готов ли е да продължи да бъде министър председател през такава зима, в случай че партиите не съумеят да образуват постоянно държавно управление, той съобщи:

" Не бих споделил, че това е най-хубавата алтернатива пред мен, само че, в случай че се стигне до обстановки, в които партиите няма да съумеят да излъчат работещо постоянно държавно управление и след оценката на президента за моята работа до изборите, съм подготвен да поема отговорност “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР