Има пробив в сигурността. Изтекла е секретна информация. Службите прикриват

...
Има пробив в сигурността. Изтекла е секретна информация. Службите прикриват
Коментари Харесай

Ген. Атанасов хвърли бомба: Има пробив в сигурността. Изтекла е секретна информация. Службите прикриват действия на лица, свързани с Радев…

Има пробив в сигурността. Изтекла е секретна информация. Службите прикриват дейности на лица, свързани с Радев…  Службите за сигурност извършват това, което им се разпорежда от президентството. И това към този момент е казусът – че се прикриват избрани условия, които са свързани с дейности от хора, близки до президента. Това сподели пред Българска национална телевизия ген. Атанас Атанасов.

Службите за сигурност би трябвало да извършват годишен проект за сигурността в страната. Тези проекти би трябвало да бъдат докладвани и утвърждавани от премиера.

Правителството би трябвало да е това, което би трябвало да предложи хората, които да оглавяват и управляват тези служби. Ние би трябвало да осигурим условия това да се случи.

Има няколко фрапиращи случаи, които доближиха и до мен като информация.

Които демонстрират, че в бранша за сигурност с изключение на всичко друго, се прикриват проблеми, които засягат непосредствено националната ни сигурност, сподели ген. Атанасов. Ето, да вземем за пример, има една кореспонденция в СГП № 208/69 от 2023 година, която е била прекъсната от прокурор Николова. Данните вътре са фрапиращи, има пробив в националната сигурност през ДАР. И заради тази причина е предоставена инспекция посредством ДАНС, което е контраразузнаването. И там всичко са замазали и са прикрили.

Става въпрос за приключване на класифицирана информация и за осветление на чиновници на разузнаването.

Което е доста тежък неуспех. Изтичането на тази информация постоянно има риск да бъде прихваната от непознати разследващи служби, добави ген. Атанасов.

ДАНС е замел всичко това. Извършили са повърхностна инспекция, и всичко е отишло под чергата, добави депутатът от ПП-ДБ. И предложи прокуратурата да възобнови следствието по този проблем, като откри с изключение на приключването на класифицираната информация, и длъжностните закононарушения, които са осъществени за прикриването на този проблем. „ Смятате ли, че това е станало без знанието на хора от Президентството “, попита още Атанасов. Не знам какво прави господин Сарафов, само че като някогашен прокурор знам, че работата на прокуратурата не е да дава изявленията, а да води каузи.

Има тежко напрежение по линията за предоставяне на българско поданство.

Тук има някакъв митичен човек, който се занимава с това, споделя се Глед Мишин, който е по рождение украинец, само че май е руснак. Той обезпечава цяла кавалкада от съветски генезис, които получават българско поданство. Има офис в Москва, в който се набират искащи, които желаят да станат български жители. Подават документите, пращат му ги по DHL, и той ги подава в Министерството на правораздаването. И те стават български жители. Това е съответен случай, ето го индивида, ДАНС е сезирана по този случай. Има съответни данни за раздавани пари и кой какъв брой получава. Въпросът е в друго: на мен ми споделят, че няколко пъти сезират ДАНС за безобразието, което правят техни чиновници, тъй като главната активност по инспекция на достоверността на документите за поданство е на ДАНС, а оттова споделят: ние имаме действен интерес, не се месете. Е да, само че нали Русия ни разгласи за вражеска страна. Трябва да сме извънредно бдителни за това какви хора влизат в страната. Твърди се, че с подправени документи си вадят поданство.

Това е характерен канал за инфилтриране на хора от разследващите служби на Русия в Европа.

А ние претендираме за участие в Шенген, сподели още Атанасов. Твърди се още, че пари, получени по този канал, отиват непосредствено в президентството. Има данни за това, че по време на служебните държавни управления от разнообразни браншове са събирани пари, които са отивали в президентството, приключи депутатът от ПП-ДБ.

Източник – БГНЕС

Още вести четете в секция България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР