Има признаци за наближаваща нова финансова криза, а сигналите идват

...
Има признаци за наближаваща нова финансова криза, а сигналите идват
Коментари Харесай

Задава се нова криза, предупреди бивш министър

Има признаци за наближаваща нова финансова рецесия, а сигналите идват от Европа. Това съобщи пред bTV някогашният политик от Национална движение „Симеон Втори", министър на стопанската система и обществената политика Лидия Шулева.
" Германия е в криза, а индустриалните предприятия в България започнаха да я усещат – поръчките, които имаха внезапно понижиха. Респективно това се отразява на производството и заетите хора ", уточни някогашният министър на стопанската система.
Шулева добави, че Българската стопанска система е мощно подвластна от Европейския съюз и в случай че оттова стартира стесняване на производството, това бързо ще ни се отрази. Тя сподели още, че страната ни не е съумяла да се възвърне изцяло от предходната финансова рецесия от 2008 година
По отношение на предлагането на бизнеса – първите 3 дни от болничния да не се заплащат от работодателите, Шулева съобщи, че казусът не е кой ще дава пари за това време, а контролът.
" Всички знаем, че там се вършат злоупотреби. Докато един издава болничните, а различен заплаща – този проблем постоянно ще съществува. Пример са застрахователните сдружения – когато си извършите застраховка " Злополука ", сдруженията имат доверени лекари, които преглеждат пациента, преди да му изплатят обезщетение ", разяснява някогашният обществен министър.
Тя съобщи, че множеството хора у нас считат, че стопанската система се развива, само че отрицателните финансови вести доминират. По думите ѝ, това демонстрира социологическо изследване, поръчано от организацията " Да успеем в България ", на която тя е координатор.
" Целта ни е да може да се направи разграничаване сред това какво е информация и какво е реклама. Защото в медийния закон нещата не са ясно дефинирани, доста постоянно се не разрешава. Потокът от отрицателни вести демотивира доста български жители да имат предпочитание за развиване ", сподели Шулева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР