Има признаци от Москва, че дипломацията трябва да продължи. Това

...
Има признаци от Москва, че дипломацията трябва да продължи. Това
Коментари Харесай

НАТО вижда основание за предпазлив оптимизъм след изтеглянето на Русия

Има признаци от Москва, че дипломацията би трябвало да продължи. Това дава съображение за внимателен оптимизъм. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция във връзка идното тази седмица съвещание на министрите на защитата на страните от пакта в Брюксел, оповестява " Ройтерс ".

Той обаче акцентира, че до момента не са видяни никакви признаци на деескалация на място от съветска страна.

По негови думи Москва е струпала войски в и към Украйна до невиждани размери от края на Студената война и всичко е на място за нахлуване.

Русия към момента има време да се отдръпне от ръба, да спре да се готви за война и да стартира да работи за спокойно решение, акцентира Столтенберг. Според него актуалната обстановка е " най-сериозната рецесия на сигурността, с която сме се сблъсквали в Европа от десетилетия ".
 Путин развеселен пита Запада в какъв брой часа ще стартира нашествието в Украйна
Путин развеселен пита Запада в какъв брой часа ще стартира нашествието в Украйна

Руският президент се пошегува със спекулациите за нахлуване на 16 февруари

Шефът на НАТО предизвести, че в сяка последваща експанзия против Украйна ще има висока цена, като това е мнението на всички съдружници. Той добави, че НАТО остава в подготвеност за диалози с Русия.

" Няма да отстъпим от главните правила - всяка страна има право да избира своя път. Никога няма да има първа и втора класа страни в НАТО, всички сме съдружници ", безапелационен бе Столтенберг.

Столтенберг предизвести и че възможното признание на и суверенни страни, за което депутатите от Руската дума гласоподаваха документ и рекомендираха към Владимир Путин, също би било нарушение на интернационалното право. Отделно на това Столтенберг декларира, представен от ТАСС, че това признание би било в нарушавания и на Минските съглашения.

Припомняме, по-рано през днешния ден стана ясно, че които бяха струпани край границата с Украйна, след привършване на военните учения.

наоколо до украинската граница породиха съмнения у Запада, че Москва възнамерява нахлуване против Украйна. Въпреки че тя се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.
 Русия: Само луди хора без морал позволяват, че ще нападнем Украйна
Русия: Само луди хора без морал позволяват, че ще нападнем Украйна

Мария Захарова разкритикува изказванията на Съединени американски щати и Англия

Въпреки всички спекулации, през вчерашния ден съветският външен министър Сергей Лавров, защото съгласно него има късмет за разрешаване на рецесията в Украйна по дипломатически път. Държавният глава се съгласи.

Вчера украинският президент за Ден на единството и предизвести, че точно на този ден може да стартира съветска инвазия в страната му.

В отговор Москва разгласи, че могат да позволен, че Русия има желание да нападне Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР