Има привлечено лице в качеството на обвиняем във връзка с

...
Има привлечено лице в качеството на обвиняем във връзка с
Коментари Харесай

Прокурор Емилия Русинова: Мъжът, хвърлил бомбичка на мач, е привлечен като обвиняем

Има привлечено лице в качеството на обвинен по отношение на раняването на двама служители на реда по време на футболен мач. Това каза градският прокурор Емилия Русинова на брифинг в Съдебната палата.

Извършителят на действието е роден през 1993 година Извършени са голям брой процесуално-следствени дейности. Разпитани са над 90 индивида и близки и познати на причинителя. Иззети са и записите от камерите на стадиона, както и дрехите, с които е бил облечен младежът към момента на осъществяване на действието, сподели още Русинова. Към момента съгласно събраните данни облеклата, бомбата и маската са му дадени от непознато за него лице, изясни тя.

Извършителят е арестуван за 72 часа, мярката изтича в понеделник. Прокурорът ще желае налагане на непрекъсната мярка „ задържане под стража “, съобщи Русинова. Повдигнато му е обвиняване за тежка телесна щета по хулигански подбуди. Наказанието за това закононарушение е от 5 до 15 години.

„ Установени са голям брой очевидци, които дават показания за държанието му след осъществяване на действието “, уточни Русинова.

„ Задържаното лице беше подхванало дейности по укриване. Не беше открито на адресите, които обитава”, изясни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Ивайло Иванов. „ Установихме контакт с него, имаше предпочитание да се съобщи “, разяснява Иванов и посочи, че още в петък самоличността му е била открита. „ Получихме доста сигнали от разнообразни източници. Всеки беше в детайли оценен и провeрен, до момента в който стигнем до причинителя “, изясни Иванов.

Задържаният през вчерашния ден се яви в Столична дирекция на вътрешните работи с юрист, направи цялостни признания, сподели още шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Първите му думи бяха, че съжалява за стореното “, уточни той. „ За нас арестуваният беше прочут като почитател на “Левски”, който посещава футболни срещи “, разяснява Ивайло Иванов. „ Близък е до ядрото на агитката на “Левски “, изясни ст. комисарят и добави, че лицето не е осъждано.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР