Има принципни проблеми с директорите на държавни болници. Първият проблем

...
Има принципни проблеми с директорите на държавни болници. Първият проблем
Коментари Харесай

Д-р Стефан Константинов: Всяка власт не бива да сменя директорите на болници - така излиза плявата отгоре

„ Има кардинални проблеми с шефовете на държавни лечебни заведения. Първият проблем е какво се чака от него. Идва някаква власт и ти споделя цели - да се гледа финансова непоклатимост, специализанти и заплати. После ти споделят с коя компания да работиш. Казват ти го хора в турболентни моменти и ти не можеш да прецениш дали идват от политическите среди “, съобщи пред bTV доктор Стефан Константинов.

Той изясни, че шефовете се сменят без ясни претекстове.

„ В случая с „ Пирогов “ имаме две противоречащи си изказвания – споделят, че болничното заведение за една година е натрупала загуба от близо 7 млн. лв., а другото – болничното заведение е на облага “.

„ Когато се отстраняват шефове няма критерии за тежки нарушавания. Оказа се, че тежко нарушаване е в годините на Covid не си свикал заседание и това е съображение да те махнат. Но не е тежко нарушаване да сключиш контракт със себе си “, добави някогашният здравен министър и шеф на Специализираната болница по онкология.

По думите му в опазването на здравето парите не се употребяват ефикасно.

Той дефинира съответния случай с освобождението на доктор Валентин Димитров като бухалка.

„ Трябва да има мандатност на шефовете. Да бъдат два мандата по три години и по-късно да се махат от тази болница. Това не значи да не са шефове. Ако са се справили сполучливо, дано да оглавят друга болница. Всяка промяна на властта не трябва да сменя шефовете, тъй като по този начин излиза плявата от горната страна и се появяват хора, които желаят да станат богати за един ден – послушни, тихички и кротки, които нищо не вършат.Да се махнат и бордовете на лечебни заведения, които получват заплати колкото министерските “, разяснява още доктор Стефан Константинов.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР